Local

Un ieșean și-a returnat biletul de avion când a văzut ce prețuri găsește în oraș: „Decât să vin în Iași, mai bine merg în Berlin, unde este mai ieftin” – FOTO

Publicat: 06 oct. 2023
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Un ieșean și-a returnat biletul de avion când a văzut ce prețuri găsește în oraș Decât să vin în Iași mai bine merg în Berlin unde este mai ieftin - FOTO
Alexandru Boloca și-a anulat vacanța în Iași când a văzut prețurile la cazări

Un ieșean și-a returnat biletul de avion spre România din cauza unui motiv surprinzător. Acesta a mers, în schimb, într-un oraș important din Europa, renunțând la vacanța din Iași

Alexandru Boloca vine în fiecare an acasă, în Iași, pentru a se reîntâlni cu cei dragi, însă de această dată a făcut ceva surprinzător. Acesta își programase deja toată excursia când a descoperit faptul că l-ar costa mai puțin dacă ar merge într-un alt oraș din Europa. După câteva căutări s-a decis în ultimul moment să plece în Berlin.

Un ieșean și-a returnat biletul din cauza prețurilor

Tânărul de 26 de ani locuiește în Anglia din 2018, când a renunțat la facultate și a plecat din țară. Totuși, dorul de casă și de prieteni l-au făcut să se întoarcă pentru câteva zile. Anul acesta a întrerupt tradiția din cauza prețurilor prea mari din Iași. Acesta a constatat că au crescut foarte mult costurile cazărilor, fapt ce l-a pus pe gânduri.

„Eu vin an de an acasă, o săptămână sau două, iar acum îmi programasem din nou vacanța în România. Am fost student în Iași și după am plecat imediat în Anglia, unde m-am angajat. Am mulți prieteni care au rămas în Iași și vin anual să îi văd, mai ieșim prin oraș, stăm la povești. Anul trecut, țin minte că am venit în luna iulie acasă, cu biletul de avion dus-întors din Londra și o cazare în Iași timp de 7 zile, m-a costat aproximativ 220-230 de lire, cam 1.100 de lei să zicem.

Anul acesta am avut o surpriză mare când am văzut prețurile din Iași. Plănuiam să ajung în Iași undeva la sfârșitul lunii august, după data de 20, însă am anulat totul. Deci pentru 5 nopți la aceeași cazare unde am stat și anul trecut mă costa 350 de lire. Și mai puține zile, și preț mai mare, mi se pare incredibil. Oricum am zis că ăsta e prețul, au crescut toate, ce să fac, vin acasă”, povestește Alexandru Boloca.

A plecat în vacanță în Berlin

bilete de avion
Tânărul a plecat în schimb în Berlin unde a găsit prețuri mai accesibile

După ce din curiozitate a făcut niște comparații cu alte orașe importante din Europa, Alexandru a decis să își anuleze vizita în România și să meargă în Berlin. Tânărul a descoperit că în capitala Germaniei sunt prețuri mai ieftine pentru aceleași condiții.

„Într-o seară am zis să mă uit de curiozitate la prețurile de prin alte orașe din Europa, când atunci am făcut o descoperire surprinzătoare. În unele orașe turistice erau prețurile la fel ca în Iași la cazări sau puțin mai mari. Însă și mai mare mi-a fost surprinderea când am văzut că, în Berlin, tot pentru 5 nopți dădeam chiar mai puțin, mă costa undeva la 230 de lire. Atunci mi-a venit ideea, de ce să nu merg eu într-o vacanță de fapt și să mă bucur ca turist, decât să plătesc prea mult pentru o plecare până în România.

Uite așa mi-am anulat eu excursia spre România și am decis să plec în Berlin. Vă spun că nu regret nimic, m-am simțit foarte bine în Germania. Probabil că anul viitor voi veni, în cele din urmă, în țară pentru că mi-e dor de prietenii mei, însă e ciudat faptul că plătești mai mult în Iași decât în alte orașe din vest”, mai adaugă Alexandru Boloca.

Un ieșean și-a returnat biletul de avion spre România când a văzut prețurile de la cazările din Iași. În schimb, acesta a mers într-o excursie în capitala Germaniei.

Comentarii
  • Care acasa, blea, ce, voi aveti casa ? Cum adica dor de tara ? Pribegii nu au tara.
    Pentru cine nu stie, 300 de lire costa o masa buna cu 2 maxim 3 prieteni la un steakhouse, halesti friptura si bei vin sau bere. O masa. O seara.
    Eroul asta pribeag e sarac tare daca nu-si permite o cazare in orasul turistic Iasi desi ar putea sta la inghesuiala cu pretenii.
    Ca la ce calicie expune precis doarme cu cate 6 sau 8 in camera, iar haleala e pateu si biscuiti pentru caini. Vai de capu lor de pribegi, auzi, dor de tara, hahahaha.

  • Pai este firesc ca biletul de avion Anglia-Germania sa coste mai putin decat un bilet Anglia-Romania. Distanta Anglia-Germania este mai mica decat distanta Anglia-Romania.

    Trebuie spus ca dl Boloca s-a purtat nechibzuit. A risipit banii fara motiv. De ce a mears pana in Berlin? Era mai economic sa nici nu paraseasca Anglia in vacanta. Alegea una din cele 10 cheap destinations in the UK, si facea o economie substantiala.

  • Mai a dracului va mai pute tara si orasul natal, ati ajuns mari boieri in UK! In Iasi sunt sute de locuri de cazare cu preturi acceptabile, dar cine nu-si permite nici atat poate sa apeleze la serviciile sociale ale Primariei!

  • Vă asteptăm la Cluj. Avem apartamente goale in periferie cu 900 euro/ lună chirie, câte 3 in cameră 10 mp spune:

    Veniți la Cluj, avem statiunea balneoclumaterică FLORESTI, e plină de moldoveni care căutau salarii de mii de euro( asa au auzit ei că la Cluj salariul minim e 4500 euro)😆😆😆
    Acum, majoritatea lucră pe 2100 lei si bonuri de masă si stau in chirie . ..dar stau in Cluj.

  • In al doilea razboi mondial au venit ardelenii cu carutele, pe jos si cu boii sa se refugieze in Iasi ( apropo fosta capitala a Romaniei ) s-au cacat aici si au dormit in cocioabe de lemn pe toate strazile din Iasi, impreuna cu alti oameni din toate colturile tarii, ca sa scape de germani.
    Iasul v-a cazat, v-a primit, v-a hranit ca sa nu cadeti din picioare si ca sa se intoarca romanul din ardeal acasa la ai lui sanatos.
    Acum cativa puieti clujeni, epilati cu pulpele goale si care se mandresc cu casele din oras si asa construite de Austro – Ungari si de Germani, si nicidecum de clujeni sa ciorovaiasca pe aici.
    Limbric de ardeal, Florestiul este plin de clujenii saraci care nu au putut sa isi cumpere apartamente in orasul lor datorita clujenilor vostri, lacomi si profitori, in Floresti au tabarat locuitorii vostri din Pata Rat, tiganii vostri clujeni si alte familii din cluj, tineri saraci si restul din jurul orasului.
    In Iasi, numai ieri am vazut 4 sau 5 masini de clujeguri. ( astia sunt cei care si-au dat seama de prostimea voastra, mandrie, fala, minciuni, intr-un cuvant ” O besina sparta numita Cluj ) .
    Moldovenii au creat Romania, aici s-au sacrificat cam tot de dragul prostilor cum esti tu. Un fatarnic mandru si porcos. Acolo sunt si clujeni de treaba dar tu esti unul din cei „”50 la suta prosti din Cluj”.
    Cap de sfecla, v-au ciuruit ungurii, si austro-ungarii. Acum esti liber pentru ca moldovenii si muntenii v-au scos din sacosa.
    Taci si inghite, cand ai sa iesi din oul de cluj atunci vei vedea lumea, momentan acolo se cloceste si acum.
    Te lauzi cu ce ?
    Cu chiriile din cluj ?
    Te lauzi ca it-istii tai castiga 1500 euro si nu platesc taxe la stat ?
    Te lauzi cu un oras care 75 la suta e construit de unguri si austrieci ? ce este original ?
    Te lauzi cu putoarea care este prin orasul cluj ?
    Cu ce te mai lauzi ?
    Cu drogatii si destrabalarea „untold” ? asta e lauda ? cu asta vii tu aici sa te lauzi ? cartita mica ce esti
    Bai viniticule, tu esti din Romania ?
    Peste moldoveni au venit Tatarii, Polonezii, Turcii si Unguri si nu au reusit sa fie cuceriti.
    Voua v-au dat la buci strainii de v-au sarit maselele. Aglomeratia si preturile de acolo sunt rezultatul vostru, Prostia, Mandria, Debilitatea, Infumurarea, Lacomia si tot ce va reprezinta.

  • Cred ca era Primul Razboi mondial, in rest sunt de acord.
    Sa isi vada si altii problemele lor, iar altii tot pe ale lor si asa ca sunt destule si nerezolvate.

  • Din ciclul Romania educata- dle ziarist, respectivul nu „si-a returnat biletul”. Daca scrii asa, reiese ca si l-a inapoiat lui; cand colo l-a dat agentiei de unde il cumparase. Corect „l-a returnat”. De la expresia celor fara carte – si-a luat bataie- incorecta de altfel, ati ajuns sa vorbiti/scrieti ca niste cocalari….

  • Airbnb-ul, speculațiile imobiliare, voucherele de vacanță au generat aberații. Prețurile din Horeca se vor duce pe bâtă la prima adiere de criză. În 2010 au murit gândacii de foame.

Adauga un comentariu