Eveniment-Social

Un important arheolog și muzeograf a dialogat despre universul fascinant al Istoriei, producțiile sale editoriale, arheologia experimentală, dar și despre situația muzeelor în pandemie, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 21 ian. 2021
Dr. cercetător ştiinţific, arheolog şi muzeograf Vasile Diaconu, absolvent valoros al Facultăţii de Istorie al UAIC respectiv angajat al Complexului Muzeal Naţional Neamţ a venit în Studioul BZI LIVE

Joi, 21 ianuarie 2021, la ora 15.00 şi în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a continuat şirul ediţiilor – dialog riguroase, de promovare a oamenilor de valoare, şlefuiţi intelectual şi că formaţie de către cea mai veche instituţie de învăţământ superior modernă a ţării – Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi!

De această dată, aşa cum au fost obişnuiţi şi intrigaţi internauţii fideli ai produsului media BZI LIVE, invitat a fost dr. cercetător ştiinţific, arheolog şi muzeograf Vasile Diaconu, absolvent valoros al Facultăţii de Istorie al UAIC respectiv angajat al Complexului Muzeal Naţional Neamţ. Implicat în proiecte legate de promovarea consistenţă a valorilor noastre ancestrale, cu un parcurs educaţional şi ştiinţific spectaculos, Vasile Diaconu a oferit informaţii şi detalii din universul fascinant al Istoriei, mai exact al Preistoriei de pe aceste meleaguri moldave, ce înseamnă să cercetezi, să promovezi valorile trecutului şi să faci cercetare!

Introducere în fascinatul univers al arheologiei

Pe de altă parte, dialogul din ediţia BZI LIVE s-a axat şi pe: producţiile sale editoriale şi în mod special de volumul „Un secol de Arheologie în spaţiul est-carpatic. metode, concepte, tendinţe”, premiat de Societatea de Ştiinţe Istorice din România sau despre un catalog cu porţelanuri din colecţiile Complexului Muzeal Naţional Neamţ. De asemenea, cercetarea arheologică din 2019 şi în 2020, într-o aşezare a Culturii Cucuteni, unde a lucrat cu adolescenţi, arheologia experimentală şi atelierele derulate cu elevi, că o altă modalitate de a înţelege Istoria au fost alte subiecte abordate cu dr. arheolog Vasile Diaconu. În plus, situaţia muzeelor în pandemie, dificultăţile existente, posibile soluţii, arheologia preventivă şi proiectele de investiţii mari respectiv raportul acestora cu cercetarea arheologică, finanţarea europeană a unor astfel de proiecte de investiţii care oferă posibilitatea unică a cercetărilor preventive în acele cazuri au fost alte subiecte abordate în Platoul BZI LIVE.

Adauga un comentariu