Actualitate

Un italian bogat care s-a mutat la Iasi a ramas sarac lipit pamantului. Iata cum l-au pacalit vecinii – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 22 ian. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
@ Visul unui italian instarit care a parasit tara natala pentru a incepe o viata noua in Iasi, a devenit un adevarat cosmar din cauza  noilor vecini ai acestuia @ Barbatul care si-a vandut proprietatile din Italia pentru a-si amenaja o mosie in mijlocul naturii si-a pierdut agoniseala de o viata la Iasi dupa ce cativa localnici au pus ochii pe averea barbatului @ Dupa ce a cheltuit mai totii banii pe care ii avea pusi deoparte, cetateanul italian a ajuns acum sa-si faca traiul intr-o casa darapanata dintr-o localitate uitata de lume
 
Un italian care a plecat din tara natala cu visul de a-si crea o noua viata in Romania, a avut parte de un lung sir de evenimente neplacute care aveau, in cele din urma, sa-l aduca la sapa de lemn. Davide Volta a plecat in urma cu 4 ani din Italia si a hotarat sa se mute intr-o localitate din judetul Iasi, acolo unde a pus ochii pe o gospodarie batraneasca pe care dorea sa o transforme intr-o ferma cu spatii de agrement ca sa-si cheme prietenii din Italia in vacanta.

„Am decis sa vin in Romania pentru ca imi place aceasta tara, clima e potrivita pentru sanatatea mea, asa ca am vandut casa din Italia cu aproape 100 mii euro si am venit aici. Am avut un accident si am probleme cu sistemul osos, clima umeda de acolo nu-mi facea bine deloc, iar aici mi-a fost mult mai bine. O cunostinta din Italia, Liviu Axinte, mi-a spus ca stie el pe cineva care vinde o casa in localitatea Coltu Cornii. In Italia, familia mea are foarte mult teren si o ferma mare, iar eu am vrut sa fac acelasi lucru si aici: o ferma mare, cu spatii de motorbike, agrement, caini si toate astea”, a povestit Davide Volta.
 

Pus sa plateasca de doua ori acelasi teren
 
Ajuns in localitatea Coltu Cornii din comuna Grozesti, judetul Iasi, Davide Volta a fost fermecat de frumusetea naturii de pe malul Prutului si a decis sa cumpere propreitatea propusa de Liviu Axinte.

„Cel care m-a convins sa cumpar casa a fost Liviu Axinte, localnic care lucreaza prin Italia. Proprietatea ii apartinea unei alte localnice, Elena Anca Bulgaru, care a fost deacord sa vanda casa cu terenul. I-am dat 12.500 de euro lui Liviu Axinte cu increderea ca se va ocupa de acte. El a fost la notar, a facut actele de vanzare cumparare si tot ce trebuie. Dupa cateva luni, vine o echipa de la E.ON si ma acuza de furt de curent electric. Atunci am decoperit ca pe actele casei figura ca nou propreitar Liviu Axinte, care m-a tot impins de la spate sa dau bani pentru tot ce trebuie. L-am gasit cu greu, iar cu ajutorul unei vecine bune la suflet am ajuns la el si l-am convins sa treaca casa pe numele meu. El a facut atunci o alta escrocherie, a trecut casa cu 1.800 mp de teren pe numele meu, iar pentru restul terenului de aproape 3.000 mp mi-a cerut inca o suma de 17.000 de euro. Practic, imi cerea iarasi bani pentru un teren pe care eu l-am platit deja”, a mai spus Davide Volta.
 

A facut cadouri celor care avea sa-l insele
 
Italianul mai povesteste ca, in toti acesti ani, a ajutat cum a putut comunitatea din Coltu Cornii, mai ales pe Liviu Axinte si pe familia sa, care a primit cadouri numeroase de-a lungul timpului.

„Inca de la inceput i-am spus lui Liviu Axinte ca, dupa ce mor, o sa-i ramana lui toata mosia. Se pare ca nu a avut rabdare si uitati cum se comporta dupa ce i-am daruit atatea. I-am facut cadou un motor Harley-Davidson, pentru copiii lui am luat televizoare noi. De-a lungul timpului a imprumutat de la mine aproape 10.000 de euro si doar 2.000 i-am primit inapoi. Tot el m-a convins sa o trec pe sora lui, Brandusa Voicescu din Iasi, ca imputernicit pe contul meu bancar, iar ea a scos in mai multe randuri aproape 10.000 euro fara ca eu sa stiu pe moment. Pe langa acesti bani, i-am mai dat lui Liviu Axinte diverse dume ca sa-mi faca gard, sa inceapa casa si sa cumpere materiale de constructie. Cred ca peste 60 mii euro am cheltuit numai pe aceste lucruri, asta pe langa banii care s–au dus pe diverse. Acum nu am nici casa din Italia, dar nici in Romania”, a mai povestit cetateanul italian.
 

Exista si vecini care i-au venit in ajutor
 
Davide Volta a avut un mare noroc de cativa vecini cu suflet mare care si-au dat seama ca italianul mutat la ei in sat este pacalit si fraierit de infractorii marunti din comuna Grozesti.

„El a aflat ca faceam mancare pentru un profesor, care a murit intre timp, si venea des la masa. Pana la urma am ajuns sa gatesc si pentru el si sa fac curat pentru 500 de lei pe luna. Din vorba in vorba mi-a spus ca Liviu Axinte si sora lui l-au pacalit de multi bani, iar acum nu mai are decat pensia cu care traieste. Cand am aflat aceste lucruri, am vorbit cu Axinte sa-i dea inapoi terenul pe care l-a platit, am fost si am refacut niste acte si chiar am ajuns la politie si la parchet. Este pacat ce se intampla, el este un om bun la suflet si nu stie sa refuze pe nimeni, iar toata lumea profita de el. Cand a venit in sat la noi toti spuneau ca uite-l pe italianul ala bogat, dar uitati-va cum a ajuns el sa traiasca acum. Sa stiti ca, desi sunt unii care l-au tras pe sfoara de bani, majoritatea oamenilor din sat tin la italianul nostru. El vrea acum sa isi recupereze banii de la Liviu Axinte si sa isi termine casa la care inca viseaza”, a povestit Ioana Lupu, localnica.
 

In momentul de fata, Liviu Axinte este plecat din tara si nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.
Adauga un comentariu