Local

Un Jeep furat din Germania a fost descoperit la Albița – FOTO

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În urmă cu un an, un autoturism marca Jeep Renegade a fost declarat furat din Germania. Polițiștii de frontieră Albița au descoperit mașina ieri, 17 septembrie 2020, la un control obișnuit.

„Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Jeep Renegade, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat din Germania, în urmă cu un an.

În data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean italian, în vârstă de 63 de ani, care conducea un autoturism marca Jeep Renegade, an fabricaţie 2017.”, se arată în comunicatul transmis de autorități.

Jeep furat din Germania. Forțele de ordine au descoperit autovehiculul la vama Albița

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania la data de 19.09.2019.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul la începutul lunii septembrie a.c., din România și a plătit suma de 11.000 euro. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliţie Irina Mirică.

Ghinion pentru o avocată din Iași! Un hoț i-a furat portofelul și i-a folosit cardurile bancare!

Ghinion pentru o avocată din Iași! Un tânăr din Iași a fost pedepsit de magistrați după ce a furat cardurile bancare ale unei avocate din Iași. El ar fi urmărit-o pe femeie și i-ar fi sustras portofelul. Ulterior, Daniel Angel Mihai ar fi efectuat mai multe plăți cu cardurile acesteia și ar fi cheltuit câteva mii de lei

Ghinion pentru o avocată din Iași! Un tânăr din Iași, pedepsit de judecători după ce a furat portofelul unei avocate! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Daniel Angel Mihai la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt.

„Instanța stabilește ca inculpatul Daniel Angel Mihai să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 80 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară Iași sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași. De asemenea, admite acțiunea formulată de partea civilă Ioan L. și îl obligă pe inculpat la plata sumei de 2,50 lei către aceasta, cu titlu de despăgubiri civile. Admite, în parte, acțiunea formulată de partea civilă Liliana L. și îl obligă pe inculpat la plata sumei de 2.097 de lei către aceasta, cu titlu de despăgubiri civile”, au precizat magistrații ieșeni.

Daniel Angel Mihai, încătușat după ce a furat portofelul avocatei

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Daniel Angel Mihai a intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu câteva luni. Procesul tânărului ieșean a început pe 17 martie 2020. Asta, după ce individul fusese reținut pentru 24 de ore pe 3 martie 2020. Conform procurorilor ieșeni, victime ale individului au căzut o avocată din cadrul Baroului Iași, Liliana L., și soțul acesteia.

Cert este că tânărul a comis fapta pe data de 27 ianuarie. Daniel Angel Mihai ar fi urmărit-o pe avocată și i-ar fi sustras un portofel dintr-o geantă pe care aceasta ar fi purtat-o la spate. În portofel se aflau aproximativ 2.000 de lei, dar și două carduri bancare. Tănărul a folosit cardurile și a cheltuit de pe acestea aproximativ 2.000 de lei. Polițiștii ieșeni l-au identificat la scurt timp pe individ și, astfel, acesta a ajuns să dea explicații în fața legii.

 

Adauga un comentariu