Coronavirus

Un jucător de la echipa Real Madrid a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 28 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un jucător de la echipa Real Madrid a fost testat pozitiv cu noul coronavirus
Un jucător de la echipa Real Madrid a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Cei de la Real Madrid au realizat o serie de teste la întoarcerea jucătorilor din scurta vacanță avută. Singurul jucător depistat pozitiv este Mariano Diaz, atacantul care oricum nu îşi găseşte locul în primul 11 al madrilenilor.

Un fotbalist de la Real Madrid a fost diagnosticat cu Covid-19

Având în vedere că testele au fost realizate la domiciliul fotbaliștilor, Mariano nu a intrat în contact cu ceilalți colegi, astfel că nu există riscul apariției unui focar de infecție.

În aceste condiții, fotbalistul a fost izolat la domiciliu și va urma protocolul sanitar. Ceilalți colegi de la Real Madrid s-au întors deja la antrenamente astăzi.

Mariano Diaz a fost răscumpărat de Real Madrid la începutul acestui sezon, de la Olympique Lyon, pentru 21,5 milioane de euro. Atacantul a prins doar șapte meciuri în acest sezon și a reușit un gol.

Fotbalist de la Juventus a fost depistat cu noul coronavirus

Fundașul echipei Juventus, Daniele Rugani, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, a declarat miercuri clubul din Serie A, potrivit The Guardian.

„Jucătorul de fotbal Daniele Rugani, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus – COVID-19 și este în prezent asimptomatic”, au transmis reprezentanții Juventus într-un comunicat. „Clubul aplică toate procedurile de izolare cerute prin lege asupra persoanelor care au avut contact cu Rugani.”

Clubul nu este străin de măsurile care pot fi aplicate împotriva coronavirusului. La începutul lunii martie, Juventus a pus sub carantină întreaga echipă U23 şi a suspendat toate sesiunile de antrenamente ale clubului, după veştile că trei jucători ai echipei Pianese din Serie C au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Al doilea jucător de la Juventus infectat cu SARS-COV-2

Francezul Blaise Matuidi este al doilea jucător al echipei Juventus Torino testat pozitiv cu Sars-CoV-2, după Daniele Rugani, informează gazzetta.it. Mijlocaşul este într-o condiţie bună, asimtomatic, şi se află acasă din 11 martie, în autoizolare, a precizat gruparea campioană a Italiei. După testarea pozitivă a lui Rugani, 121 de persoane legate de Juventus se află în carantină. Clubul Juventus Torino a anunţat, la 11 martie, că fotbalistul Daniele Rugani a fost diagnosticat cu Covid-19 şi este în acest moment asimptomatic.

Fundaşul Rugani a declarat că se simte bine, subliniind însă că izolarea e plictisitoare.

„Sunt bine, mereu am fost. Nu am avut simptomele obişnuite. Am avut noroc şi sper că acest lucru va ajuta lumea. A fost greu, mai ales din cauza mediatizării. Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje. Sunt singur la hotel (n.r. – din cantonamentul echipei) şi voi mai rămâne aici pentru o vreme. Izolarea este lungă şi plictisitoare atât pentru mine, cât şi pentru toată lumea”, a declarat Rugani.

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu COVID-19

Și căpitanul formației FC Botoșani, Jonathan Rodriguez, a fost depistat cu COVID-19. Acesta a intrat în izolare pe data de 18 iunie , însă la testarea înainte de a ieşi din carantină a fost depistat pozitiv.

„Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații.  A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Reamintim că, înainte de începerea campionatului, Petre Rădăuceanu, medicul echipei FC Botoșani, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. În aceste condiții, oficialii LPF au decis ca meciul de la Universitatea Craiova să fie amânat.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a spus că în aceste condiții, în care medicul de la FC Botoșani a intrat în atenția DSP, a înștiințat ambele cluburi, din Craiova și din Botoșani, că trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

„Noi nu am avut ce face, acesta este protocolul. Și noi ne dorim să se joace fotbal, să revină Liga 1, dar pe primul loc este sănătatea jucătorilor”, a spus Justin Ștefan atunci.

 

Adauga un comentariu