Destinatii montane

Un loc pitoresc din Bavaria: Lacul Starnbergsee (Starnberg) – FOTO

Publicat: 18 mart. 2020
Un loc pitoresc din Bavaria
Un loc pitoresc din Bavaria

Un loc pitoresc din Bavaria. Lacul Starnbergsee este una dintre destinaţiile preferate de cei care locuiesc în oraşul Munchen. Asta, datorită faptului că întinderea de apă se găseşte foarte aproape de oraşul bavarez, mai exact la 25 km sud de Munchen. Lacul este unul de tip glaciar şi este situat lângă localitatea Starnberg. Luciul de apă este al 5-lea lac din Germania că suprafaţă şi al 2-lea ca volum de apă.

El este situat într-un cav glacial, creat de gheţari din epoca de glaciaţie din Alpi. Lacul are o lungime de 20 km de la nord la sud şi o lăţime de 3 până aproape 5 km de la est spre vest. Coastele de est şi vest cad abrupt spre lac. Lacul are o singură insulă mică de 2,56 ha, Roseninsel (Insula rozelor)

Un loc pitoresc din Bavaria. Lacul prinţului

Este numit şi Fürstensee (Lacul prinţului), deoarece aici Ludovic al II-lea al Bavariei a fost găsit înecat. Totodată este menţionat de T.S. Elliot în poezia să The Waste Land.

În sezonul cald, aici sunt organizate plimbări cu vaporul, iarde jur-împrejurul lacului este amenajat un drum pentru drumeţii şi biciclişti. Un lucru este foarte bine de ştiut. Puncte de acces la malul lacului sunt puţine deoarece o mare parte din suprafaţa ţărmului este proprietate privată.

Următoarele comune au un mal cu lacul

Starnberg, Districtul Starnberg, (nord)
Berg, Districtul Starnberg, cu, între altele aşezările Assenhausen, Kempfenhausen, Berg, Leoni (nord-est)
Münsing, Districtul Bad Tölz-Wolfratshausen, cu aşezările Ammerland, Ambach, Degerndorf, Holzhausen, Pischetsried, Sankt Heinrich, Schechen, Weipertshausen, Wimpasing (sud-est)
Seeshaupt, Districtul Weilheim-Schongau, cu cartierul Seeseiten (sud)
Bernried, Districtul Weilheim-Schongau (sud-vest)
Tutzing, Districtul Starnberg, cu aşezarea Unterzeismering (vest)
Feldafing Districtul Starnberg, cu aşezarea Garatshausen (nord-vest)
Pöcking Districtul Starnberg, cu aşezările Possenhofen, Niederpöcking (nord-vest).

Adauga un comentariu