Sport

Un meci al Simonei Halep, nominalizat la premiul pentru cel mai bun duel al sezonului! „Parcă m-a lovit trenul!”

Publicat: 27 nov. 2019

Unul din meciurile Simonei Halep din acest sezon a fost ales printre cele mai bune 5 confruntări ale anului de către site-ul WTA. Este vorba de partida cu Serena Williams de la Australian Open din turul al patrulea al turneului de Grand Slam (1-6, 6-4, 4-6).
Cele două jucătoare intrau în arenă după pauze mai lungi – Simona era în continuare numărul 1 mondial, dar pierduse primul meci la Sydney la revenirea după o perioadă de 3 luni de stat pe margine în urma unei accidentări la spate. Serena pusese capăt sezonului 2018 odată cu înfrângerea cu scandal din finala de la US Open.

„Simona Halep a început să sculpteze cu mingi de o geometrie precisă”

La fel ca în partidele anterioare de la Melbourne, americanca a defilat în primul set, scor 6-1 în doar 20 de minute. A urmat însă riposta de zile mari a Simonei Halep.

„Condusă după un set și aproape de 1-3 în al doilea act, tenacitatea Simonei a intrat în acțiune. Jucând mult mai riscant, campioana de la Roland Garros a salvat game-ul cu un smash, iar înfruntarea care părea că este un marș triumfal al Serenei s-a transformat într-un clasic al tenisului feminin în care două din cele mai bune jucătoare din istorie s-au războit timp de o oră și 47 de minute.
Halep a început să sculpteze cu mingi de o geometrie precisă, prelungind cu încăpățânare schimburile și punând la grea încercare mișcarea Serenei în teren. Astfel, Simona a dus bătălia în termenii pe care și-i dorea și a câștigat 8 din următoarele 11 game-uri. și de la 1-2 în setul al doilea s-a ajuns la 3-2 pentru Halep în decisiv”, au scris cei de la site-ul oficial al WTA.

Simona Halep :”Parcă m-a lovit trenul!”

A fost apoi rândul Serenei Williams să întoarcă soarta partidei – jucătoarea care dorea să câștige cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam a etalat cel mai agresiv joc pentru a salva trei mingi de break. Ca în fotbal, ratările se răzbună, iar Halep a cedat pe propriul serviciu și a suferit un nou eșec în fața Serenei, al 9-lea din 10 meciuri.
Cele două mari campioane au impresionat și după meci.

„De aceea e numărul 1 în lume, a ridicat jocul la un nivel fantastic. Am crezut că pot trece în două seturi, dar uitasem că joc cu liderul mondial,” a declarat admirativ Serena Williams după meci

„M-am simțit ca și cum m-ar fi lovit trenul în primul set! Dar, după aceea am zis că acum trebuie să înceapă meciul pentru mine, știam că pot să joc mult mai bine. Mi-aș da un minus 10 pentru cum am evoluat, chiar dacă am pierdut”, a spus Simona după un meci intrat în galeria marilor dueluri ale sezonului.

Din fericire, în anul considerat unul chill de Simona Halep, românca își va lua emfatic revanșa la Wimbledon și va cuceri al doilea său titlu de Grand Slam.

Primele turnee la care participă Simona Halep, în 2020

Campioana de la Wimbledon va bifa primul turneu din 2020 la Adelaide. Aceasta va fi competiția inaugurală în orașul natal al lui Darren Cahill, iar „Simo” nu putea lipsi.

„Când am auzit pentru prima oară despre acest turneu, am spus că voi participa cu siguranță”, a declarat Halep, în vara acestui an.

Adelaide International, o competiție combinată ATP și WTA, va înlocui turneul Sydney International, care a fost retras din calendar pentru a se face loc viitoarei Cupe ATP, rezervată echipelor masculine.
Aceasta va fi întrecerea premergătoare turneului de Grand Slam de la Australian Open. Câștigarea celui de-al treilea titlu major al carierei reprezintă primul obiectiv al Simonei din 2020loading...

Adauga un comentariu