Titlurile zilei

Un medic a dat în judecată psihologul fostei soții! Christian Wassouf le acuză pe cele două de complot la adresa sa

Publicat: 13 feb. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Un medic a dat în judecată psihologul fostei soții Christian Wassouf le acuză pe cele două de complot la adresa sa
Medicul Christian Wassouf a dat în judecată psihologul fostei soții pentru prejudicierea imaginii sale

Christian Michel Wassouf a dat în judecată psihologul fostei sale soții, acuzând că l-ar fi caracterizat drept o persoană abuzivă față de familie, prin două rapoarte de evaluare psihologică. Acesta a susținut că psihologul a încălcat și dispozițiile legale privitoare la exercitarea profesiei

Christian Michel Wassouf a divorțat de soția sa în anul 2020, iar cuplul are și un copil. Medicul e convins că psihologul și soția sa se cunoșteau de dinaintea primei ședințe de consiliere psihologică. Din acest motiv, cele două ar fi complotat să îl pună pe el într-o lumină proastă, pentru ca fosta lui soție să câștige procesele declanșate pe fondul divorțului.

Judecătorii au respins cererea prin care psihologul fostei soții a fost dat în judecată

 rapoarte de evaluare psihologica
Rapoartele de evaluare psihologică l-au descris pe Christian Wassouf drept o persoană agresivă

Prin cererea de chemare în judecată, Christian Michel Wassouf a susținut că psihologul i-a cauzat prejudicii prin conținutul și concluziile a două rapoarte de evaluare privitoare la fosta sa soție. Acesta a susținut că subiectul evaluărilor psihologice nu au fost traumele de care suferă fosta sa soție, ci chiar persoana sa. Medicul e de părere că ședințele de evaluare nici nu au avut loc, iar scopul lor a fost preconstituirea de probe.

Bărbatul a solicitat instanței obligarea pârâtei la plata a 5.000 de euro, cu titlu de daune morale, și a 10.640 de lei, drept daune materiale. Instanța a găsit netemeinice susținerile reclamantului. Pe 9 februarie 2023 a respins cererea de chemare în judecată ce a fost formulată de Christian Wassouf.

„Cele două rapoarte de evaluare criticate nu au fost întocmite cu încălcarea de către pârâtă a vreunei obligații legale. În acest context, neputându-se reține existența unei fapte ilicite săvârșite de către pârâtă, instanța constată că nu se poate reține nici producerea vreunui prejudiciu moral sau material ca urmare a unei fapte ilicite, existența raportului de cauzalitate ori vinovăția pârâtei, nefiind, așadar, îndeplinite condițiile cumulative ale răspunderii civile delictuale.

Așadar, instanța apreciază ca neîntemeiată prezenta cerere de chemare în judecată şi, în temeiul art. 1349 şi art. 1357, Cod civil, o va respinge ca atare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Iași. Decizia nu este definitivă, apelul putând fi formulat în termen de 30 de zile.

Cei doi foști soți se luptă de ani de zile pentru custodia fetiței lor. Christian Wassouf a fost trimis în judecată pentru violență în familie, iar fosta lui soție a obținut și un ordin de protecție împotriva lui. Momentan, copilul se află în custodia mamei. Procesele îndelungate nu au afectat doar psihicul copilului, ci și pe cel al mamei, care a avut nevoie de consiliere psihologică.

Christian Wassouf susține că psihologul i-ar fi distrus imaginea

judecatoria Iasi
Judecătoria Iași a respins cererea de chemare în judecată formulată de Christian Wassouf

În cadrul ședințelor de evaluare psihologică, fosta soție a relatat psihologului traumele pe care le-ar fi suferit în timpul căsniciei. Aceasta a spus că bărbatul ar fi jignit-o constant, i-ar fi făcut observații privitoare la aspectul fizic, ar fi amenințat-o cu moartea și chiar ar fi pedepsit-o pentru că a născut o fetiță, nu un băiat. Odată ar fi dat-o afară din casă pe aceasta și ar fi împiedicat-o să plece cu fetița lor în vârstă de numai 10 luni. Rapoartele psihologice au fost folosite în instanțe, dar susținute de alte probe, cum ar fi înregistrări video și audio. Pe baza acestora din urmă, instanța a reținut comportamentul agresiv al medicului.

Pe de altă parte, Christian Wassouf a negat că ar fi avut vreodată un asemenea comportament. Doctorul a susținut că psihologul era obligat să îl sune și să îi ceară opinia în legătură cu acuzațiile care i se aduc. În opinia sa, cele două rapoarte de evaluare psihologică ce au fost folosite de fosta soție în instanță sunt complet subiective. Acestea ar fi fost scrise cu intenția de a induce instanțelor de judecată ideea că este o persoană violentă, doar pentru a-l îndepărta de copilul minor.

Mai mult, acesta a acuzat psihologul că nu avea dreptul să studieze înscrisuri din dosare sau certificate medico-legale, nici de a face interpretări necoroborate ale acestor acte pentru emiterea unor concluzii elaborate cu privire la o persoană care nu i-a fost pacient.

Judecătorii nu au reținut vreo încălcare a dispozițiilor legale sau a regulilor deontologice la redactarea documentelor și utilizării acestora în procese. Privitor la așa-zisa obligație a psihologului de a-l anunța în legătură cu cele povestite de fosta lui soție, instanța nu a constatat să existe vreo dispoziție legală care să impună acest lucru. Acuzațiile aduse de medic au fost considerate fără temei. Ca urmare, cererea prin care Christian Wassouf a dat în judecată psihologul a fost respinsă.

Comentarii
  • Nu ar fi existat posibilitatea de a contesta raportul de expertiză psihologică din cadrul dosarului privind acuzația (la adresa medicului) de violență în familie?

  • Nu e niciun raport din cate se intelege in acest articol. Nici expertiza! Expertiza presupune altceva. Asa se poate duce oricine la psiholog si sa spuna ce vrea. Asta nu denota decat ca are probleme grave. Nerezolvate! Si mereu e altcineva vinovat pentru problemele lui/ei. Asa se putea duce si medicul la psiholog si sa povesteasca ce i trece prin cap. Jidecatorii sunt vinovati daca iau in considerare astfel de „evaluari” impotriva sotului. Aceste evaluari ar trebui sa le dea de gandit ca femeia este in suferinta. Si pana nu isi rezolva problemele psihice, NU ARE CE CAUTA LANGA COPIL! Simplu…

  • In articol scrie ca judecatorii au respins cererea formulata de Wassouf împotriva doamnei psiholog …deci este vinovat de ce se spune in rapoartele psihologice. Domnul, fiti mai atent cu acuzațiile, chiar toata lumea este vinovata ? Cautati un sfatuitor mai echilibrat.

  • Penibila familie, un arab pripașit, o babă dementa și fiul lor, un fatalau isteric și idiot. Mergeți drecu la munca, nu aveți coada de pacienți la ușa ca să spuneți ca va permiteți sa ardeti gazul.

Adauga un comentariu