Coronavirus

Un medic din Dâmbovița a murit din cauza coronavirusului după ce a refuzat izolarea

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un medic din Dâmbovița a murit din cauza coronavirusului după ce a refuzat izolarea

Femeia avea cabinet într-o localitate din județul Dâmbovița.  Daniela Toma, medic de familie în mai multe comune din Dâmbovița, a fost în centrul unui scandal înainte să prezinte simptomele infecției cu Covid-19 și să fie internată.

După ce femeia a intrat în contact cu o asistentă diagnosticată cu coronavirus, a refuzat să închidă cabinetul și să intre în izolare.

Primarul din Crânguri s-a văzut nevoit să intervină, însă Direcția de Sănătate Publică ar fi permis ca doctorița să mai meargă la serviciu câteva zile, scrie Antena 3.

Medicul avea 67 de ani

Medicul de familie a fost confirmat cu Covid-19 abia pe 19 iunie, la 5 zile după ce asistenta cu care lucra a primit același diagnostic.

Starea doctoriței de 67 de ani s-a înrăutățit la câteva zile după internare, așa că a fost mutată la Terapie Intensivă, unde a pierdut lupta cu boala.

Localnicii din Crânguri sunt acum speriați pentru că o parte din ei au fost la cabinet pentru consultații după ce medicul a intrat în contact cu asistenta bolnavă.

DSP Dâmbovița a precizat că toți pacienții care au intrat în contact cu medicul de familie au fost plasate în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

397 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România, de luni până ieri, potrivit bilanțului publicat de Grupul de Comunicare Strategică. Au fost făcute 11.855 de teste. Un fapt îngrijorător este că alte 31 de persoane au murit față de bilanțul de luni. Numărul persoanelor care se află în prezent la terapie intensivă este de 231.

Adauga un comentariu