Coronavirus

Un medic din SUA s-a sinucis! Era în prima linie a luptei împotriva coronavirusului

Publicat: 28 apr. 2020
Un medic din SUA s-a sinucis
Un medic din SUA s-a sinucis

Un medic din SUA s-a sinucis! Era în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. Medicul însuși s-a îmbolnăvit de coronavirus și a revenit la locul de muncă după o săptămână și jumătate de recuperare, scrie BBC.

Dr. Lorna Breen, care a fost director medical al departamentului de urgență de la New York-Presbyterian Allen Hospital din Manhattan, a murit duminică din cauza unor răni auto-provocate, a declarat poliția.

Tatăl medicului, dr. Philip Breen, a declarat pentru New York Times: „A încercat să-și facă treaba și a ucis-o”.

Potrivit dr Breen, fiica sa nu a avut antecedente de boli mintale. Femeia a murit în Charlottesville, Virginia, unde locuia cu familia.

Lorna Breen însăși s-a îmbolnăvit de coronavirus. S-a întors la locul de muncă după aproximativ o săptămână și jumătate de recuperare, a spus tatăl ei. Spitalul a trimis-o din nou acasă. Asta înainte ca familia ei să „intervină” pentru a o aduce în Charlottesville, a mai declarat tatăl ei.

Când au vorbit ultima dată, doctorița părea detașată. Potrivit „New York Times”, dr. Lorna Breen era o creștină devotată, foarte apropiată de familia ei.

New York-Presbyterian Allen Hospital a declarat: „Dr Breen este un erou”, iar într-un comunicat de presă care a confirmat decesul, Departamentul de Poliție din Charlottesville a descris medicul ca fiind un „erou”.

La rândul său, șeful poliției, RaShall Brackney, a declarat că profesioniștii din domeniul sănătății nu sunt imuni la efectele mentale sau fizice ale pandemiei. „În fiecare zi, acești profesioniști operează în cele mai stresante circumstanțe, iar coronavirusul a introdus factori de stres suplimentari”, a spus acesta.

Statul New York a înregistrat aproape o treime din cele aproape un milion de cazuri confirmate de Covid-19.

Adauga un comentariu