Actualitate

Un medic iesean organizeaza la Galati Conferinta Europeana de Psihiatrie si Sanatate Mintala „Galatia 2019″! Eveniment grandios in memoria prof. Marin Burlea

Publicat: 06 mai 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un medic iesean organizeaza la Galati Conferinta Europeana de Psihiatrie si Sanatate Mintala Galatia 2019 Eveniment grandios in memoria prof. Marin Burlea
1

Asa cum am anuntat, a III-a editie a Conferintei Europene de Psihiatrie si Sanatate Mintala „Galatia 2019” va avea loc intre 8 si 12 mai. Ca si la editiile precedente, la acest important eveniment medical vor participa medici psihiatri din tara si strainatate, medici de familie, medici din alte specialitati care ajung in contact cu problematica psihiatriei, farmacisti, psihologi, sociologi, filosofi, asistenti medicali, dar si specialisti din alte domenii de activitate. Scopul acestei conferinte este de a veni in sprijinul programelor de sanatate mintala din Romania, avand in vedere cifrele alarmante care arata cresterea incidentei tulburarilor psihice. Pentru ca psihiatria este o disciplina care interfereaza cu aproape toate specialitatile medicinei. Este o specialitate a medicinei care, alaturi de psihologie, exploreaza complexitatea fascinanta a mintii umane atat in partea sa luminoasa, cat si in zona ei tenebroasa. Psihiatria este zona in care medicul si pacientul lucreaza impreuna pentru ca intrebarile sa-si primeasca raspunsurile, iar problemele sa-si gaseasca solutiile. Tocmai de aceea, si la editia din 2019, interdisciplinaritatea in psihiatrie este principala tema, fiind in concordanta cu trendul mondial al cercetarii din acest domeniu”, a declarat Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubara, medic primar psihiatru, presedintele conferintei.

Evenimentul este organizat de Universitatea Dunarea de Jos- Facultatea de Medicina si Farmacie si  Spitalul de PsihiatrieElisabeta Doamna” Galati, sub egida Academiei Romane si a Ministerului Cercetarii si Inovarii.

Cyberbullying in adolescenta. Consecinte si abordari terapeutice” este o tema de actualitate care va fi dezbatuta in cadrul Sectiunii de Psihologie. Avand in vedere tendintele actuale privind imaginea de sine promovata in societate, „Frumusetea distructiva – Bulimia. Distorsiunile cognitive in tulburarile de comportament alimentar” este un alt subiect al conferintei. Prof. Dr. Diana Bulgaru Iliescu va prezenta tema „Actualitati in psihiatria medico-legala”, problematica tot mai frecventa odata cu cresterea delicventei. In sectiunea de Sociologie, Prof. Dr. Antonio Sandu va aborda subiectul „Practica Mindfulness si meditatia in consilierea filosofica”. Prof. Dr. Roxana Chirita va prezenta „Valentele interdisciplinare ale sindroamelor rare in psihiatrie”. Prof. Dr. Florin Verza aduce in discutie „Relatia dintre formele comunicarii si structurile bazale ale personalitatii in performarea academica”. In sectiunea dedicata psihologiei, psihologul Aurel Lefter va arata cum se efectueaza „Evaluarea psihologica clinica in context judiciar”, in timp ce Prof. Dr. Ion Dafinoiu ne va arata cum se realizeaza „Managementul psihologic al durerii”, iar psiholog Liliana Luca va pune in lumina „Stigma personalului medical in asistenta medicala psihiatrica”. Prof. Dr. Mirela Manea va prezenta actualitati despre „Anxietatea – optiuni terapeutice de la trecut la prezent”.

 „In memoriam Prof. Univ. Dr. Marin Burlea”

In cadrul noii sectiuni de Filosofie, Antropologie, Prof. Dr. Dan Simbotin va prezenta subiectul „Interdisciplinaritate, Multidisciplinaritate, Transdisciplinaritate. Limite ale teoriilor privind unitatea stiintei”, iar Prof. Dr. Mendo Castro Henriques va vorbi despre „Consciousness – a dialogical presentation". Doua subiecte deosebit de interesante sunt „Placebo and Nocebo”, prezentare realizata de Prof. Dr. Michael Davidson, si „Criminalii in serie – Categorii psihopatologice”, o tema ce va fi prezentata de Prof. Dr. Calin Scripcaru.
Acest eveniment va fi creditat cu: credite de Educatie Medicala Continua (EMC) de catre Colegiul Medicilor din Romania; credite Educatie Farmaceutica Continua (EFC) – de catre Colegiul Farmacistilor din Romania; credite de Educatie Continua – de catre Colegiul Psihologilor din Romania; credite Educatie Medicala Continua (EMC) – de catre Ordinul Asistentilor Medicali Geneneralisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania. Si anul acesta, pe langa personalitatile medicinei romanesti, vor participa specialisti din SUA, Italia, Portugalia, Serbia, Republica Moldova, fiind reprezentate sase universitati de prestigiu din strainatate. Din acest motiv, pe langa sesiunile consacrate, a fost necesara infiintarea unor sesiuni noi, printre care: Filosofie, Antropologie, Psihiatrie; Interferentele inteligentei artificiale cu tulburarile psihiatrice moderne – sectiune prezidata de informatician lector universitar Bogdan Patrut, Psihiatrie medico-legala etc.
Cele mai bune lucrari prezentate de studenti si rezidenti vor primi premiul „In memoriam Prof. dr. Marin Burlea”.

In cadrul conferintei se vor desfasura cursuri, work-shop-uri, comunicari orale si sesiuni poster, organizate la sediul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, Sala Senatului, parter, Strada Domneasca nr. 47. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment va avea loc o lansare de carte – „Fundamente etice in domeniul interventiilor psihosociale" de Cornelia Margareta Gasparel.
Credite

Intregul eveniment stiintific medical din perioada 8-12 mai 2019 este creditat cu 30 credite de EMC
• Pentru medici – 30 credite de Educatie Medicala Continua (EMC) de catre Colegiul Medicilor din Romania
• Pentru farmacisti – 24 credite Educatie Farmaceutica Continua de catre Colegiul Farmacistilor din Romania
• Pentru asistenti – 18 credite Educatie Medicala Continua de catre Ordinul Asistentilor Medicali Geneneralisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania
• Pentru psihologi-40 credite de catre Colegiul Psihologilor din Romania
Inscrieri: http://actaria.ro/…/conferinta-europeana-de-psihiatrie-si-…/
Inscrierile se pot face si in timpul conferintei
Studentii pot participa gratis
Toate informatiile legate de acest eveniment le gasiti pe:
http://actaria.ro/
https://lapsihiatru.ro/
https://www.facebook.com/a.ciubara/
https://www.facebook.com/European-Conference-of-Psychiatry…/

http://actaria.ro.
Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubara, medic primar psihiatru: e-mail: [email protected].

Adauga un comentariu