Local

Un membru al clanului Tănase, ridicat de acasă de „mascați”, vrea să fie liber! Individul a fost săltat de anchetatori pentru trafic de carne vie

Publicat: 30 mai 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Un membru al clanului Tănase ridicat de acasă de mascați vrea să fie liber Individul a fost săltat de anchetatori pentru trafic de carne vie
Un membru al clanului Tănase vrea să fie cercetat în stare de libertate

Un membru al clanului ieșean Tănase, ce a fost ridicat recent de „mascați” de acasă, le-a cerut magistraților să îl lase liber. Totuși, la finele săptămânii trecute, judecătorii ieșeni au respins solicitarea formulată de Italiano Tănase. Fiul lui Belgian Tănase este cercetat pentru trafic de carne vie, fiind suspectat că ducea tinere „la produs”.

Un membru al clanului Tănase, care fusese ridicat recent de „mascați” de la domiciliu, le-a cerut magistraților să îl lase liber. Totuși, la finele săptămânii trecute, judecătorii ieșeni au respins solicitarea formulată de Italiano Tănase.

„Instanța respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Italiano Tănase, deţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Iaşi, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar”, au afirmat magistrații ieșeni.

Amintim că fiul lui Belgian Tănase este cercetat pentru trafic de carne vie, fiind suspectat că ducea tinere „la produs”.

Membru al clanului Tănase, suspectat de trafic de carne vie

Amintim că Italiano Tănase a intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu câteva săptămâni. Atunci, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții domiciliare la membri ai clanului ieșean, existând suspiciuni că ar fi fost făcut trafic de carne vie. În urma perchezițiilor, Italiano Tănase a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv.

„Instanţa admite propunerea formulată, dispune arestarea preventivă a inculpatului Italiano Tănase, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane”, au precizat atunci judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Percheziții efectuate de oamenii legii din Iași

Clanul Tănase din Iași a fost recent ținta unor percheziții domiciliare efectuate de oamenii legii. Astfel, anchetatorii au efectuat 5 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

„În cursul anului 2019, mai multe persoane, cunoscute ca făcând parte dintr-o familie cu trecut infracțional din județul Iași, au constituit un grup infracțional organizat, structurat și bazat pe relații de rudenie și interese comune, care a acționat în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracțiuni de trafic și exploatare a unor victime vulnerabile financiar și emoțional. Membrii grupării au racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat și înlesnit practicarea prostituției pentru mai multe victime minore și majore, foloasele materiale obținute fiind însușite în totalitate de către membrii grupării”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Ce au spus anchetatorii despre cum acționau membrii grupării

Oamenii legii au mai afirmat că tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care urmau să o primească.

„Victimele erau cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în Capitala Marii Britanii, unde erau cazate în locuințe închiriate. După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violenței, amenințărilor sau a șantajului, suspecții postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic din practicarea prostituției sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți aproape în totalitate de către aceștia. Unul dintre suspecți avea rolul de lider, în Marea Britanie, deținând controlul asupra unui număr de 5 imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime”, au adăugat oamenii legii.

Acum, un membru al clanului Tănase vrea să fie lăsat în libertate.

Comentarii
  • Toate clanurile din Iași fac nestingherite afaceri ilegale și comit infracțiuni, Corduneanu, Tănase, Brăilenii, Gangal, Gologan, Băcăouanu, Oarză, etc. Trebuie un procuror cu cojones și incoruptibil ca să intre între ei. Din păcate Iașul nu are așa ceva.

  • Când i-am pus numele la puradel aveam de alea între: țigan , indian și pakistanez dar peleul meu asta negru ia pus Italiono vero. Hahaha🤣🤣🤣

Adauga un comentariu