Local

Două milioane de euro pentru 10.000 de profesori din județul Iași. Propunere lansată de Bogdan Abalași, candidat PRO România la preşedinţia CJ Iaşi

Publicat: 09 sept. 2020
Bogdan Abalași, prim-vicepreședinte PRO Romania Iaşi
Bogdan Abalași, prim-vicepreședinte PRO Romania Iaşi

Vouchere de 1.000 lei pentru fiecare profesor din judeţul Iaşi. Propunerea a fost lansată de Bogdan Abalași, candidat PRO România la preşedinţia CJ Iaşi. Este echivalentul a două milioane de euro, proiectul fiind lansat de candidatul PRO România.

„Mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, iar gândul meu se îndreaptă către cele peste 10.000 de cadre didactice din județul Iași. În spațiul public nu discută nimeni despre aceștia, educația pentru actualii guvernanți fiind pe ultimul loc ca prioritate. Ce măsuri ar trebui luate pentru a-i apăra pe dascăli de virusul ucigaș? Cum se va desfășura o oră de clasă? Ce materiale didactice vor fi folosite?

Ce stimulente ar trebui date profesorilor pentru a trece mai ușor peste această perioadă? Sunt zeci de întrebări la care actualii guvernanți nu au găsit răspuns sau nu sunt interesați de acest aspect. Din discuțiile purtate cu lideri ai sindicatelor ieșene din învățământul preuniversitar, s-au desprins câteva soluții la problemele cadrelor didactice, pe care le voi susține în plenul Consiliului Județean. Prima propunere este de a acorda din bugetul Consiliului Județean Iași, un voucher în valoare de 1.000 lei, pentru fiecare cadru didactic aflat în activitate la data de 15 septembrie 2020. Voucherul poate fi folosit în scopul achiziționării unui laptop sau a unei tablete, necesare predării cursurilor online.

A doua propunere este de a achita contravaloarea abonamentului aferent serviciilor de internet. Din luna martie și până în iunie, profesorii au desfășurat orele de curs online, utilizând propriile resurse, fără a primi vreun sprijin din partea autorităților publice locale, județene sau naționale. Consider că sunt propuneri de bun simț, realizabile și de care cadrele didactice au mare nevoie!”, a declarat Bogdan Abalași.

Comentarii
  • De unde banii astia, din buzunarul lui Ponta? Sau poate de la SIE ca tot le-a suplimentat din impozitele noastre kknis si guvernul lui criminal bugetul! tuturor serviciilor care ii tin la putere?

Adauga un comentariu