National

Un mort a fost chemat de autorități să-și schimbe buletinul

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un mort a fost chemat de autorități să-și schimbe buletinul
Un mort a fost chemat de autorități să schimbe buletinul

Un mort trebuie să fie prezent să-și schimbe buletinul, după ce autoritățile au trimis o înştiinţare în acest sens. Ion Rădoescu din satul Văcărea din judeţul Gorj nu scapă de brațul lung al autorităților nici după ce a trecut la cele veșnice. Bărbatul a murit în urmă cu un an de zile.

Nu este prima greșeală ”mortală” făcută de autorități. În urmă cu câțiva ani, poliţiştii ieșeni l-au chemat pe un bărbat care fusese declarat decetat pentru a-l ”învia”.

Mort chemat de autorități să-și schimbe buletinul

Întâmplarea a avut loc în județul Gorj, iar în mijlocul acțiunii se află un mort și autoritățile care l-au chemat pe Ion să-și schimbe buletinul. Concret, bărbatul are, din păcate, domiciliul permanent în cimitirul din localitatea mai sus menționată, dar autoritățile de la Direcția de Evidență a Persoanelor l-au somat să dea curs invitației de a se prezenta la sediul instituției pentru a putea să-și schimbe cartea de identitate.

Odată răspândită vestea în sat, vecinii bărbatului și-au făcut cruce și au declarat faptul că sunt înmărmuriţi cum de o instituție publică nu are o evidență a persoanelor care nu mai sunt printre noi. Vecinii au primit invitația lansată de autorități, iar aceștia au anunțat familia decedatului care s-a arătat foarte revoltată de gaza instituției publice. Supărați, aceștia au apelat la ajutorul presei pentru a-și face cunoscută povestea.

Reprezentanții din cadrul Primăriei Târgu Jiu au și o scuză pentru acest lucru. Aceștia le-au transmis reporterilor un punct de vedere din care reiese că autoritățile nu aveau cunoștință asupra decesului survenit pentru că moartea nu a fost înregistrată în Registrul Național de Evidență din considerentul că Primăria comunei Dănești nu a transmis datele acestea.

Cel mai cunoscut mort viu din România se află la Iași

La polul opus al problemei menționate anterior se află mortul viu de la Iași. Este, probabil, cel mai cunoscut caz din ultimii zeci de ani din România. Pe numele său Gabriel Luca, mortul viu are o poveste aparte. Concret, acesta ar fi fost declarat dispărut în urmă cu ceva timp, iar polițiștii au găsit trupul unui bărbat. Familia îndoliată a declarat că pare a fi Gabriel Luca, iar autoritățile au emis și un certificat de deces în acest sens. Marea a fost surpriza mamei când, înainte de o pomană, și-a văzut fiul intrând pe ușa casei. Bărbatul fusese plecat să lucreze în o altă localitate și nu a mai păstrat legătura cu familia. Toate acestea au trecut, iar Gabriel Luca este în continuare mort pentru că procesul de ”înviere” este unul destul de alambicat.

Reporterii BZI.RO l-au contactat pe bărbat la câteva luni după ce știrea dată în exclusivitate a făcut înconjurul României, și nu numai. Gabriel Luca a declarat la acel moment că mama acestuia s-a împrumutat pentru a plăti înmormântarea necunoscutului și că muncește pentru a-și achita propria slujbă:

De când e povestea asta cu Gabriel, n-am mai avut liniște. Și acum, după doi ani, mai am de plătit datorii. Atunci la înmormântare nu am avut bani și a trebuit să împrumut. Acum, Gabriel lucrează la o fermă să mă ajute să plătesc datoriile. Este foarte greu, dar nu am ce să fac… Sunt bătrână și toată treaba asta numai rău mi-a făcut. Și el a rămas supărat că am putut să fac așa ceva”, a povestit mama lui Gabriel Luca.

Așadar, cu toate aceste cazuri vom vedea dacă acest caz, al mortului  chemat de autorități să-și schimbe buletinul se va lăsa cu sancțiuni.

Adauga un comentariu