Actualitate

Un nou atac al urşilor în Sinaia. Un turist inconştient a hrănit animalul şi a fost atacat

Publicat: 27 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou atac al urşilor în Sinaia. Un turist inconştient a hrănit animalul şi a fost atacat
Sunt probleme cu urșii în tot mai multe zone din țară. Un alt animal a fost surprins pe drumul spre Cota 2000 Sinaia. Un turist inconștient a încercat să-l hrănească, dar a avut parte de o surpriză neplăcută

Sunt probleme cu urșii în tot mai multe zone din țară. Un alt animal a fost surprins pe drumul spre Cota 2000 Sinaia. Un turist inconștient a încercat să-l hrănească, dar a avut parte de o surpriză neplăcută.

„A fost o aventură frumoasă, ținând cont că eram în mașină. Că altfel dacă nu eram în mașină putea să iasă foarte rău. Coborâm de la Cota 2000 și pe drum spre oraș ne-am întâlnit cu animalul. Am încercat să-i dau ceva pufuleți și atunci… violent. N-a fost violent, pur și simplu s-a urcat pe mașina mea – se vede în imagini – să sară în mașină, cum s-ar zice, pur și simplu.

Nu a plecat. A rămas acolo. Eu am plecat și l-am lăsat acolo. Au venit alți turiști, s-au uitat la el, l-au hrănit”, a povestit Bogdan Ivan, în exclusivitate pentru Antena 3.

Un urs a distrus casa unui politician din Tușnad Sat. Animalul a golit lada frigorifică

Un urs a pătruns în noaptea de sâmbătă spre duminică în casa fostului primar din Tușnad Sat, lângă Băile Tușnad. Ursul era înfometat și a golit lada frigorifică, dar a făcut și alte distrugeri mari la demisolul casei unde a intrat.

”A încercat să intre la demisol distrugând pe jumătate o uşă termopan, după a găsit un geam mai mic a intrat pe acolo s-a apucat de o ladă frigorifică bineînţeles a distrus tot, a desfăcut lada, a mâncat ce a putut să mănânce, a scos afară tot şi pe acolo pe unde a intrat a şi ieşit. În tuşnad nu este o raritate şi la restaurante şi la casa oamenilor şi peste tot vin ursii. De ani de zile se tot fac cereri dar în realitate nu se face nimic. Nu eram acasă, noi am fost plecaţi şi dimineaţa când am venit şi am găsit ce se vede” a spus fostul primar în direct la Antena 3.

Discuții în coaliția de guvernare cu privire la atacurile urșilor

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat că propunerea de ordonanţă de urgenţă ce vizează intervenţia imediată în cazul urşilor care vin în zonele locuite va fi discutată în coaliţia de guvernare şi a punctat că obligaţia ministerului este să apere cetăţenii.

„Obligaţia noastră, nu doar rolul, obligaţia noastră, a ministerului, este să apărăm cetăţenii, în primul rând şi, din acest punct de vedere, este absolut necesară o intervenţie imediată, rapidă, promptă, în cazurile de pericol. Vom face această propunere la nivelul Guvernului, propunerea va fi discutată inclusiv în coaliţie. Am avut mai multe discuţii cu domnul viceprim-ministru Kelemen (Kelemen Hunor-nr), dânsul va susţine această discuţie în coaliţie, ne vom întâlni şi cu alte organizaţiile nonguvernamentale pentru a discuta această propunere”, a declarat Tanczos Barna în localitatea Sândominic, după discuţia avută pe această temă cu primarii din zonă şi cu reprezentanţii asociaţiilor de vânătoare şi ai asociaţiilor fermierilor.

Ministrul Mediului a subliniat importanţa prevenţiei atacurilor, pe lângă intervenţia imediată, în cazul urşilor care vin în localităţi şi a ţinut să precizeze că în niciun caz nu va fi vorba de vânătoare de trofee, aşa cum se vehiculează.

Adauga un comentariu