Titlurile zilei

Un nou cartier de locuințe în apropiere de Cimitirul Evreiesc din Iași! Infrastructura din zonă este la pământ – FOTO

Publicat: 23 apr. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Un nou cartier de locuințe în apropiere de Cimitirul Evreiesc din Iași Infrastructura din zonă este la pământ - FOTO
Arhitecții au avizat un proiect de locuințe în zona Viticultori, în apropierea Cimitirului Evreiesc

Zeci de case individuale vor fi construite pe dealurile din zona Viticultori, în apropierea Cimitirului Evreiesc. Arhitecții au avizat proiectul doar cu condiția să fie asigurat accesul pe drumul actual, acum subdimensionat

Dezvoltatorii imobiliari din Iași anunță un proiect imobiliar de proporții pe platoul Viticultori, din apropierea Cimitirului Evreiesc. Este vorba despre un nou cartier de locuințe identificat în zona străzii Eudoxiu Hurmuzachi, pe o suprafață de aproximativ 1 hectar. Beneficiarii proiectului sunt societățile Danubian Alpha SRL și Cota Zero Construct SRL, dar și persoane fizice. Conform documentației, urmează să fie construite 30 de locuințe individuale cu regimul de înălțime P+1+M. Prima societate este controlată de un anumit Mihai Cimpoeșu, care dezvoltă produse în zona IT.

A doua societate, cunoscută pentru mai multe lucrări în municipiul Iași, este controlată de afaceristul Dănuț Cioclin. În 2020, firma de construcții a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri de la înființare, adică 28,1 milioane de lei, aproape 6 milioane de euro, cu un profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 11,4 milioane de lei și un număr de 266 de angajați. În același areal, a anunțat investiții și cumătrul afaceristei Doina Cepalis.

Un nou cartier de locuințe în apropiere de Cimitirul Evreiesc din Iași, avizat condiționat

În cursul acestei săptămâni, proiectul imobiliar a fost analizat de arhitecții din cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), organizată la nivelul Primăriei Iași. Arhitecții au aprobat proiectul, dar cu o condiție. Dezvoltatorii trebuie să asigure supralărgirea drumului pentru a asigura două benzi de circulație. Este o problemă mai veche în zonă, pentru că traficul se realizează anevoios spre strada Iancu Flondor și mai apoi spre șoseaua Păcurari. Beneficiarii mai au nevoie de avizul Consiliului Local, etapă premergătoare celei de autorizare. Contactat telefonic, Bogdan Gherasim, directorul societății Cota Zero Construct, a precizat că implementarea proiectului va dura, mai ales în contextul în care există un blocaj la nivelul compartimentului de urbanism din cadrul Primăriei Iași.

”Este cale lungă până acolo. Până când nu iese PUZ-ul, nu am ce să declar”, a declarat Bogdan Gherasim.

În zona cimitirului Evreiesc au fost inițiat proiecte imobiliare ce au nemulțumit proprietarii de case.

Primăria Iași a autorizat blocuri în apropierea Cimitirului Evreiesc

În anul 2020, în apropierea Cimitirului Evreiesc, Primăria Iași a autorizat un bloc cu 8 etaje într-o zonă sufocată de proiecte imobiliare. Municipalitatea a emis o autorizație de construire pe numele societății KPD Comercial SRL, deținută de doi italieni: Michael Brunner și Stefan Schorn. Imobilul cu regimul de înălțime D+P+8E urmează să fie construit pe o suprafață de teren de 3.477 de metri pătrați, situată pe strada Iancu Flondor 2B, în apropierea școlii Paradis. Conform autorizației de construire, blocul de locuințe colective va avea 122 de apartamente. Proiectul prevede 57 de apartamente cu o cameră, 36 de apartamente cu 2 camere, 21 de apartamente cu 3 camere și 8 apartamente cu 4 camere. Procentul de ocupare a terenului este de 44,52 la sută, iar suprafața utilă a imobilului va fi de 11.370 de metri pătrați. Înălțimea maximă admisă a blocului va fi de 28,25 de metri.

Clădirea va beneficia de 122 de locuri de parcare. Un nou cartier de locuințe, în apropiere de Cimitirul Evreiesc din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu