International

Un nou caz Floyd în SUA! Un bărbat de culoare a fost împuşcat de poliţişti – VIDEO

Publicat: 25 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou caz Floyd în SUA Un bărbat de culoare a fost împuşcat de poliţişti - VIDEO
Un nou caz Floyd în SUA! Un bărbat de culoare a fost împuşcat de poliţişti

La trei luni după ce un ofițer de poliție din Minneapolis l-a ucis pe George Floyd, provocând proteste naționale, poliția din Kenosha a împușcat un bărbat de culoare în spate, în timp ce s-a urcat într-o mașină cu copiii săi , potrivit videoclipului și o declarație a avocatului reprezentând familia bărbatului.

Un bărbat de culoare a fost împuşcat de poliţişti

Proteste violente au izbucnit după ce filmările in care il arata pe  Jacob Blake, de 29 de ani, impuscat au fost difuzate pe larg pe rețelele de socializare duminică seară, determinând luni guvernatorul Tony Evers să mobilizeze Garda Națională. Incidentul a propulsat, de asemenea, Wisconsin, deja un stat de la viitoarele alegeri prezidențiale, în centrul mișcării Black Lives Matter.

Candidatul la președinția democratică, Joe Biden, a declarat că împușcăturile „străpun sufletul națiunii noastre”.

„Justiția egală nu a fost reală pentru americanii negri și pentru mulți alții”, a continuat Biden. „Suntem într-un punct de inflexiune. Trebuie să demontăm rasismul sistemic. Este o sarcină urgentă. Trebuie să luptăm pentru a onora idealuri stabilite în promisiunea americană inițială, pe care încă trebuie să le atingem: că toți bărbații și femeile sunt create egali, dar mai important că trebuie trataţi în mod egal. ”

Blake, care a fost împușcat de la distanță de cel puțin șapte ori, a fost în stare stabilă luni după operație, a spus tatăl său într-un videoclip pe Facebook.

Au început proteste la scurt timp după ce Blake a fost împușcat

Cel puțin trei camioane de gunoi din Kenosha au fost arse și geamurile au fost spulberate la mai multe întreprinderi. Scris cu vopsea spray în curtea tribunalei: „Ne omoară pentru că se tem de noi.” „Onorează morții”. Și „Fii apă, răspândește focul”.

Un ofițer de poliție a fost rănit când a fost lovit de o cărămidă. El și-a revenit, a declarat primarul Kenosha, John Antaramian, în cadrul unei conferințe de presă.

Tulburările au continuat până luni, în timp ce mulțimile furioase au încercat să se îndrepte spre clădirea de siguranță publică pentru o conferință de presă după-amiază. Mai târziu, poliția a folosit gaze lacrimogene la mulțimile adunate.

Evenimentele au avut un impact asupra celor care au protestat după moartea lui Floyd în toată țara, inclusiv în Milwaukee, după moartea lui Joel Acevedo, un alt tânăr ucis

S-a declanşat o anchetă

Ancheta privind împușcăturile este condusă de Divizia de Investigații Criminale din Departamentul de Justiție din Wisconsin.

Procurorul general Josh Kaul a refuzat să ofere detalii suplimentare despre împușcături la o conferință de presă luni după-amiază și nu a răspuns la întrebări dacă Blake a fost înarmat în momentul incidentului. De asemenea, el nu a spus câți ofițeri au fost implicați în împușcare și nu a numit ofițerii.

Autoritățile au declarat că ofițerii fuseseră plasați în concediu administrativ.

„Înțelegem că este nevoie ca această anchetă să se deplaseze rapid”, a spus Kaul. „Dar vom face acest lucru doar în măsura în care este în concordanță cu protejarea integrității acestei investigații, deoarece este vital să obținem o investigație cât mai completă și completă, astfel încât să putem continua dreptatea în acest caz.”

Procuratura SUA a oferit asistență, a declarat avocatul Michael Graveley, avocatul districtului Kenosha.

„Sper că vor face o anchetă paralelă privind drepturile civile. Sper că vor face o anchetă care va avea loc în același timp, ceea ce va permite acestei comunități să se vindece mai devreme ”, a spus Graveley.

Demonstrațiile continuă

În jurul zilei de luni, la prânz, o mulțime s-a adunat în cartierul în care împușcăturile au avut loc și au pornit spre Judecătoria Kenosha. Unii au purtat tricouri care spuneau „Lean on me”, în timp ce alții purtau semne proclamând „Black Lives Matter”.

Un grup care a început cu aproximativ 50 de oameni a crescut exponențial pe măsură ce a purtat după-amiaza. Situația a devenit tensionată când o conferință de știri programată pentru Civic Center Park a fost mutată în clădirea siguranței publice cu câteva minute înainte de a fi programată.

Adauga un comentariu