Actualitate

Un nou focar de Covid-19 în Prahova: 54 de cazuri noi, depistate la o fabrică

Publicat: 03 iul. 2020
Un nou focar de Covid-19 în Prahova: 54 de cazuri noi, depistate la o fabrică
Un nou focar de Covid-19 în Prahova

Un nou focar de Covid-19 în Prahova. Un număr de 54 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova, un nou focar fiind depistat la o fabrică din judeţ care a şi fost închisă.

Un nou focar de Covid-19 în Prahova

Potrivit buletinului de presă emis, vineri, 3 iulie 2020, de Prefectura Prahova, de la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului au fost confirmate cu noul coronavirus 526 de persoane, cu 54 mai multe faţă de ziua precedentă.

Un nou focar de infecţie cu noul coronavirus a fost depistat la o fabrică de pe raza judeţului, aici fiind confirmate 16 persoane din aproape 50 testate. Unitatea a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecţia spaţiului.

De asemenea, şapte persoane de la FC Petrolul Ploieşti au fost testate pozitiv. Alte 15 persoane au fost confirmate în urma retestării la centrul de bătrâni de la Izvoarele, unde numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 86, precizează sursa citată.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, 17 dintre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus au decedat, iar 116 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt internaţi 14 pacienţi (zece sunt ventilaţi mecanic).

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de joi au mai fost externaţi 13 pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii COVID-19.

La nivelul judeţului Prahova, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1.405 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 230 de persoane şi au intrat alte 126. În carantină instituţionalizată se mai află 19 cetăţeni.

Focar de COVID-19 la Galați

Focar de COVID-19 la Galați! Unsprezece cadre medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi au fost depistate infectate cu noul coronavirus. Persoanele confirmate cu COVID-19 sunt un medic rezident, opt asistente şi două îngrijitoare.

Potrivit informațiilor din spital, aceştia nu s-au infectat între ei, ci au luat virusul din surse aflate în exteriorul spitalului. Pacienţii sunt internaţi la spitale din Galaţi care primesc doar cazuri de COVID-19.

Persoanele infectate lucrau la diferite secţii ale spitalului. Este vorba despre secţiile Cardiologie, Urologie, Oncologie şi despre Unitatea de Primiri Urgenţe. Colegii celor infectaţi sunt testaţi, iar rezultatele vor fi comunicate în curând.

În ultimele două zile, unitatea a primit pacienţi cu alte probleme medicale, iar bolnavii de COVID-19 au fost internaţi într-un spaţiu amenajat în clădirea ambulatoriului. Toţi pacienţii care ajung la spitalul gălăţean sunt testaţi, a precizat conducerea Spitalului Judeţean Galaţi, care a fost unitate COVID până la 1 iulie.

Mai multe focare de COVDI-19 în Prahova

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Bogdan Nica, a declarat că o altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri confirmate, toţi cei 38 de pacienţi dializaţi urmând să fie internaţi.

„De câteva zile suntem martorii unui nou val de infectări. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci avem 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus Bogdan Nica.

Virusul şi corupţia au lăsat un oraş fără conducere. Primarul este sub control judiciar, iar subalternii s-au infectat cu COVID-19. În ultimele două săptămâni au fost mai multe focare la nivelul judeţului Prahova, între care cel de la centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a ecedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova, unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.

De asemenea, două asistente de la Spitalul de pediatrie şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost testate pozitiv.

Adauga un comentariu