Local

Un nou gest de normalitate din partea tinerilor social-democrați! „Ziua Europei fără penali” – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Un nou gest de normalitate din partea tinerilor social-democrați Ziua Europei fără penali - FOTO
Ieșenii își doresc să trăiască într-o societate normală

După protestele mute organizate la inaugurarea Aeroportului Iași, la ședința de plen a Consiliului Județean Iași, la ședința Consiliului Local Iași, tinerii au transmis un nou mesaj foarte clar liderilor naționali ai PNL: „Ziua Europei fără penali”.

Mesajul face referire la candidații PNL Iași pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Iași Costel Alexe și primar al municipiului Iași Mihai Chirica, dublu și triplu inculpați penal, acuzați de instituțiile abilitate ale statului de fapte de corupție.

Ieșenii își doresc să trăiască într-o societate normală. România este parte a Uniunii Europene care promovează integritatea și moralitatea atât în administrație cât și în mediul politic.

Deși au fost intimidați de consilierii personali ai inculpatului Costel Alexe, tinerii au reușit să înmâneze o scrisoare prin care își exprimau o parte din îngrijorări consilierei personale a președintelui Nicolae Ciucă.

Redăm integral conținutul scrisorii:

„Stimate domnule Președinte Nicolae Ciucă,

Suntem un grup de tineri entuziaști, inimoși și mândri de istoria Iașului. Unii suntem ieșeni, alții suntem studenți, adoptați de acest oraș și ne dorim să rămânem pentru următorii mulți ani aici pentru a ne construi un viitor atât din punct de vedere educațional, profesional, cât și personal.

Am îndrăznit să vă scriem aceste rânduri având informații despre cariera dvs. militară, despre integritatea de care ați dat dovadă de-a lungul timpului și despre faptul că ați reprezentat cu succes România în teatrele de operațiuni din întreaga lume. De astfel de oameni avem nevoie atât la nivel național, cât și la Iași.

Din păcate, în capitala istorică a Moldovei, în ultimii ani, s-au petrecut lucruri care au făcut ca despre Iași să se vorbească mai mult prin prisma dosarelor penale ale liderilor administrativi Mihai Chirica și Costel Alexe, primarul Iașului și președintele Consiliului Județean Iași.

Știți foarte bine că Iașul este unul dintre județele reprezentative ale României, un pol de interes cultural, istoric și economic, care are nevoie de o strategie administrativă clar conturată și de oameni integri care să pună în practică proiecte și investiții importante.

Din păcate, în ultimii 4 ani aceste lucruri au lipsit cu desăvârșire. Mai mult, despre orașul și județul în care locuim s-a vorbit numai într-un context negativ, accentul fiind pus pe zona de corupție și lipsă de integritate.

Parcursul european al României ne obligă să nu promovăm corupția și cu atât mai puțin persoanele acuzate de instituțiile statului de astfel de fapte. Avem încredere că în ceasul al doisprezecelea, ținând cont de înalta probitate morală de care dați dovadă și de respectul acordat ieșenilor veți acționa pe cale de conscință.

Stimate domnule Președinte,

Gândiți-vă la viitorul orașului nostru, la modul în care elevii și tinerii trebuie să perceapă modelele de viață pe care să le urmeze ca exemplu și vă solicităm retragerea sprijinului politic acordat primarului Iașului Mihai Chirica și președintelui Consiliului Județean Iași Costel Alexe, amândoi dublu inculpați în dosare penale pentru fapte de CORUPȚIE sau asimilate corupției, au transmis cu respect și determinare, tineri ieșeni corecți și preocupați de viitor”.

Comentarii
  • Niste cretini care mai zic ca sunt studenti care se lasa folositi de psd-isti, de-alde Mihalache si alti boi… Va umilesc astia in ultimul hal. Peste ani o sa vi se arate pozele sa va vada lumea ce faceati voi de fapt cand erati studenti. Rageati la comanda psd-istilor. Ce face 100 de roni…

Adauga un comentariu