Local

Un nou-născut este internat în secția ATI-Covid a Spitalului pentru Copii din Iași! Medicii sunt în alertă după ce în ultimele două săptămâni s-a observat o creștere a numărului de cazuri în rândul copiilor

Publicat: 13 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou-născut este internat în secția ATI-Covid a Spitalului pentru Copii din Iași Medicii sunt în alertă după ce în ultimele două săptămâni s-a observat o creștere a numărului de cazuri în rândul copiilor
Șase minori infectați se află internați în secția ATI a Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria"

Șase copii infectați cu SARS-CoV-2 se află internați în secția ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași! Printre aceștia, se numără și un nou-născut, care prezintă forme medii ale bolii. Medicii ieșeni sunt în alertă după ce în ultimele două săptămăni s-a observat o creștere a numărului de cazuri în rândul minorilor

Tot mai mulți copii au nevoie de îngrijiri medicale după infecția cu SARS-CoV-2! Medicii sunt în alertă după ce, în ultimele două săptămâni, s-a observat o creștere a numărului de cazuri în rândul copiilor. Ieri, la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, erau ocupate 6 locuri în secția ATI-Covid-19. Printre cei 6 pacienți, se numără și un nou-născut și 5 copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 3 ani. Aceștia prezintă o formă medie a bolii. Specialiștii susțin că principalele simptome prezente în cazul copiilor infectați sunt forme respiratorii, cât și digestive, moderate.

„În prezent avem internați în secția ATI-Covid-19 6 pacienți: un nou-născut și 5 copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 3 ani. Copiii se prezintă cu forme respiratorii, cât și digestive, forme moderate de boală, dar necesită management specific în Terapie Intensivă, datorită particularității pacientului pediatric cu infecție Covid-19. Se constată o creștere a incidenței infecției în populația pediatrică în ultimele două săptămâni”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași.

Peste 90 de noi cazuri înregistrate în județul Iași

Ieri, 12 septembrie 2021, în județul Iași, au fost confirmate 97 de noi cazuri de infectare. Medicii ieșeni sunt îngrijorați, deoarece rata infectărilor este tot mai crescută pe zi ce trece. Din cauza numărului foarte mare de ieșeni infectați, a crescut și numărul internărilor în spitalele suport Covid-19. Duminică, 12 septembrie 2021, erau internați peste 200 de pacienți în spitalele suport Covid-19, iar 39 dintre aceștia se aflau în stare foarte gravă în secțiile ATI. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 8 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 7 la Spitalul Municipal Pașcani, 17 la Spitalul de Neurochirurgie, și 1 la Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „Elena Doamna”. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri a fost raportat un deces, numărul total de decese fiind 963.

Rata imunizării este tot mai scăzută în județul Iași.

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, în județul Iași, au fost imunizate împotriva Covid-19 puțin peste 200 de persoane. Astfel, 171 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 59 de ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel. Din diferite motive, aceștia au refuzat administrarea celei de-a doua doze. Tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, deoarece nu necesită rapel. În ultimele 24 de ore au fost administrate 75 de doze cu acest ser.

De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași, s-au imunizat 437.656 ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare. Direcția de Sănătate Publică a organizat în acest weekend noi caravane mobile de vaccinare împotriva Covid-19 pentru susținerea campaniei de imunizare. Medicii au fost prezenți în Piața Voievozilor, din municipiul Iași, în perioada 10 – 11 septembrie, unde au administrat serul Johnson&Johnson.

După 14 zile de la infectare, pacienții Covid nu mai sunt considerați contagioși

Perioada de internare a pacienților Covid-19 este de maximum 14 zile. Specialiștii susțin că după această perioadă petrecută în spital, urmând un tratament corespunzător, nu mai sunt considerați contagioși. În cazul în care pacienții continuă să aibă simptome, pot urma un tratament la domiciliu. În ultimele 24 de ore, în județul Iași, s-au efectuat 10 externări.

Adauga un comentariu