International

Un nou test COVID-19 a fost aprobat pentru Europa! În cât timp oferă rezultate

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou test COVID-19 a fost aprobat pentru Europa În cât timp oferă rezultate
Un nou test COVID-19 a fost aprobat pentru Europa! În cât timp oferă rezultate

La sfârșitul lunii octombrie ar trebui să apară pe piața europeană un nou test pentru depistarea noului coronavirus, care oferă rezultate în 15 minute. Testul aprobat în Europa, va fi utilizat în principal pentru urgențe, de medicii generaliști, dar și de pediatri.

Compania americană Becton Dickinson and Co. este realizatoarea acestui test rapid, care a fost deja aprobat și pe continentul european.

„Va schimba total sistemul în ceea ce priveşte testarea oamenilor şi controlul pandemiei”, a spus Bernard Goldblat din partea Becton.

Testul Becton este se bazează pe antigen şi este mult mai rapid decât clasicul test PCR, care nu oferă rezultate atât de precise.

În SUA este recomandat ca testul de antigen să fie urmat şi de un test PCR.

Compania Bosch a dezvoltat un test COVID-19, care oferă un rezultat în 39 de minute

Luni, 28 septembrie, concernul german Bosch a anunţat că a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, care detectează agentul patogen SARS-CoV-2. Testul este cel mai rapid la nivel mondial, în ceea ce privește reacția în lanț a polimerazei, oferind un rezultat fiabil în 39 de minute. A fost aprobat de CE și are o sensibilitate de 98 de procente şi o specificitate de 100 de procente.

”Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute şi în prezent este cel mai rapid test de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR) la nivel mondial. Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din staţiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi. Persoanele pentru care este efectuat testul pot obţine un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare”, a anunţat grupul, informează News.ro.

Speranță pentru Europa

Testul reprezintă o speranță pentru Europa, deoarece ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină. Un alt beneficiu al acestuia vizează ușurarea activității laboratoarelor și facilitează călătoriile.

”Unul dintre elementele principale pentru combaterea pandemiei de coronavirus este identificarea rapidă a surselor de infecţie. De aceea, după primul nostru test pentru coronavirus, ne-am concentrat pe dezvoltarea unuia şi mai rapid. Cu ajutorul acestuia vom putea să aducem oamenilor, mai rapid, linişte sufletească”, spune Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

Ministerul Federal German al Educaţiei şi Cercetării (BMBF) a contribuit financiar la dezvoltarea noului test singleplex PCR Bosch, deoarece face parte dintr-un proiect de cercetare şi dezvoltare.

”Cred că este important ca oamenii să ştie cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil. În acest sens, cunoştinţele ştiinţifice şi datele obţinute din cercetare pot aduce oamenilor beneficii imense. În următoarele câteva luni, ne vom confrunta cu provocarea de a fi nevoiţi să testăm mai mulţi oameni. Procedura îmbunătăţită de testare dezvoltată de Bosch cu sprijinul BMBF reprezintă un ajutor extraordinar în această activitate complexă. Îmbunătăţirea rapidă a capacităţilor noastre tehnologice demonstrează realizările inovatoare pe care le pot furniza companiile germane în perioade de criză”, spune ministrul federal al educaţiei şi cercetării, Anja Karliczek.

Adauga un comentariu