Eveniment-Social

Un oficial al IȘJ Iași a dialogat despre pregătirile pentru reluarea cursurilor în semestrul al II-lea, cum poate influența apariția noii tulpini de Covid-19 procesul educațional, dar și despre ultimele dotări ale școlilor, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 27 ian. 2021
prof. dr. Antonina Bliort, oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a venit în Studioul BZI LIVE

Miercuri, 27 ianuarie 2021, la ora 15.00 şi în lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE au fost prezentate toate detaliile şi noutăţile legate de redeschiderea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor! Totul într-un dialog de maximum interes şi utilitate alături de prof. dr. Antonina Bliort, oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi. Care este situaţia la acest moment, care sunt pregătirile pentru reluarea cursurilor în semestrul al II-lea din anul şcolar 2020-2021, fie în format on-line, fata în faţă sau hibrid, cum poate influenţa apariţia noii tulpini de COVID-19 procesul educaţional, ultimele dotări ale unităţilor de învăţământ cu aparatura digitală, campania de vaccinare.

Aşadar, deopotriva elevi, părinţi, profesor au putut afla toate informaţiile necesare ce ţin de activitatea şcolară. Antonina Bliort este inspector pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație, inspector pentru invatamat particular şi alternative educaţionale respectiv purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Este profesor de Limba şi literatura română, la Colegiul Naţional Iaşi şi fost director adjunct al celebrei instituţii de învăţământ preuniversitar.

Redeschiderea şcolilor este un subiect amplu discutat în această perioadă! Prof. univ. dr. Sorin Mihai Câmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a vorbit despre redeschiderea şcolilor, având în vedere apariţia noii tulpini a Coronavirusului

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării (MEC), a vorbit despre redeschiderea şcolilor, având în vedere apariţia noii tulpini a Coronavirusului. Ministrul a precizat că, actualul context, este necesară o prudentă mai mare cu privire la întoarcerea elevilor la cursuri.

„Apariţia unei noi tulpini ne îndeamnă încă şi mai mult la prudenţa, prudenţa pe care am luat-o în calcul pentru discuţia din 2 februarie 2021 în care noi vom merge cu realităţile din Educaţie, cei din Sănătate, fie că vorbim de DSP, de Ministerul Sănătăţii, de INSP, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor veni cu realităţile din domeniul sanitar. Se vor pune la un loc şi se va lua decizia corectă şi responsabilă, zic eu, ştiut fiind că limita intre dreptul fundamental la Educaţie şi dreptul fundamental la Sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”, a transmis, public, prof. univ. dr. Sorin Mihai Câmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Redeschiderea şcolilor. Se discută în continuare despre acesta posibilitate

Ministrul a mai precizat că se discută în continuare despre posibilitatea redeschiderii şcolilor. „Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie. Din poziţia mea nu pot susţine altceva decât deschiderea prioritară a şcolilor. Este esenţial ca autorităţile să aibă, cu cadenţa săptămânala, evaluările şi întreaga harta privind evoluţia epidemiei, în aşa fel încât oricine să ştie cum merge la şcoală, fizic sau on-line”, a mai precizat oficial ministru.

La acest moment, deminitarul exclude din nou posibilitatea ca elevii să revină în şcoli într-un scenariu hibrid, pe care-l numeşte ineficient. Mai mult, prof. univ. dr. Sorin Mihai Câmpeanu a afirmat că, indiferent de scenariu (verde, galben sau roşu), grădiniţele vor fi redeschise în sistem clasic, cu prezenţa fizică a preşcolarilor. Totuşi, focarul de noua tulpina COVID-19 19 descoperit sâmbăta (23 ianuarie 2021) într-o şcoală din Bucureşti complica şi mai mult lucrurile.

Adauga un comentariu