Actualitate

Un pachet de tigari iti poate ajunge o saptamana chiar daca esti fumator inrait. Iata cum

Publicat: 01 sept. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un pachet de tigari iti poate ajunge o saptamana chiar daca esti fumator inrait. Iata cum
1

@ Daca esti fumator si dai o multime de bani pentru viciul tau exista o metoda de a cheltui mai putin @ Aceasta metoda este aleasa de tot mai multe persoane in ultima perioada @ Chiar daca tigarile nu sunt cu mult diferite, pretul este considerabil mai mic @

Fumatorii din Iasi duc zilnic o lupta cu bugetul pe care il au alocat viciului lor. In fiecare luna raman cu mai putini bani in buzunar din cauza fumatului, de aceea multi cauta metode pentru a face economii. La moda au fost si inca mai sunt tigarile electronice, insa acum un nou tip de tigari pare sa fie „adoptat” de tot mai multi fumatori. In medie un pachet cu 20 de tigarete costa 15 lei, iar un fumator inrait il poate termina cu usurinta intr-o zi. Pachetele cu tutun, din care iesenii isi pot face singuri tigari par a fi „afacerea momentului”. Astfel, un pachet de tutun din care se pot face aproximativ o suta de tigari, costa 35-40 de lei. „De ceva timp tutunul la punga este din ce in ce mai cautat. In general se vinde cel clasic, la pachet de 40 de grame, insa si cel aromat se da destul de bine. In medie dintr-un pachet de 40 de grame ies undeva la 80-100 de tigarete, depinde de cat de mult tutun se pune in ele”, sustine Mihai, un vanzator dintr-un complex comercial din oras.

Economisesti bani sau nu?

Pentru a renunta la tigarile clasice, un fumator care vrea sa incerce tigarile facute manual are nevoie de patru lucruri. In primul rand este nevoie de tutun, de foite, de filtre si de un instrument special de rulat tigara. „In primul rand este nevoie de un aparat special care ruleaza tigarile. Acesta costa cam 20 de lei, apoi este nevoie de filtre care costa aproximativ trei lei o suta de bucati si de un pachet de foite care costa aproximativ un leu. Deci, pe langa tutunul care costa in medie 40 de lei, clientul mai are nevoie de aproximativ 25 de lei pentru a avea tot ce ii trebuie. Este mai avantajos asa, dar cel mai bine ar fi ca fumatorii sa renunte la acest viciu”, completeaza vanzatorul.  Andrei a cumparat ieri un pachet de tutun de la magazinul din complexul comercial si spune ca este o afacere buna. „Fumez de doua luni tigari facute de mine. Este mai ieftin si in plus fumez mai putin. Cand ai tigarile in pachet este usor, scoti tigara, o aprinzi, o fumezi si gata. La tigarile facute dureaza ceva mai mult, de aceea eu zic ca fumez mai putin. Oricum dau mai putini bani pe tigari”, sustine barbatul. Ieftin sau nu, fumatul distruge sanatatea fumatorilor in fiecare zi  si este unul dintre principalele vicii care odata cu dependenta aduce si moartea.

Adauga un comentariu