Actualitate

Un polițist din Prahova, prins drogat chiar înainte de a intra la serviciu. Agentul consumase cocaină

Publicat: 20 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un polițist din Prahova prins drogat chiar înainte de a intra la serviciu. Agentul consumase cocaină
Agentul rutier a fost testat pozitiv la cocaină în cadrul unor activităţi de verificare la care a fost supus la intrarea în serviciu. Oamenii legii au deschis o anchetă

Incident incredibil în România. Un polițist de la Serviciul Rutier Prahova a fost prins drogat, chiar înainte de a intra de serviciu.

Agentul rutier a fost testat pozitiv la cocaină în cadrul unor activităţi de verificare la care a fost supus la intrarea în serviciu. Oamenii legii au deschis o anchetă.

Conform datelor comunicate, vineri, 20 august 2021, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, la data de 18 august 2021, în urma efectuării unor activităţi de verificare a poliţiştilor, pentru unul dintre aceştia, la testarea cu aparatul Drugtest, s-a înregistrat rezultat pozitiv.

Reacția superiorilor din IPJ Prahova

Superiorii poliţistului prins drogat au comunicat faptul că se vor demara verificări amănunţite.

„Având în vedere acest aspect, IJP Prahova a transmis o informare către Poliţia Ploieşti, în vederea continuării verificărilor, conform competenţei”, menţionează IJP.

Surse judiciare au precizat că este vorba despre un poliţist rutier care a fost testat la intrarea în serviciu, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină.

Declaraţia mamei unui dependent de droguri

Gigel Lazăr, preşedintele FNA şi al CIADO România, povesteşte ce i-a declarat mama unui dependent de droguri şi comentează situaţia la nivel naţional în ceea ce priveşte lipsa de implicare a autorităţilor în acest fenomen alarmant.

„În urmă cu 7 ore conversam cu o mamă ce-mi spunea disperată ‘copilul meu are 34 ani şi nimeni nu mă ajută, ştiu pare bizar dar este copilul meu până mor’. Băiatul doamnei este dependent de droguri, este prin canale şi s-a lovit de toate zidurile posibile ale autorităţilor ce îi zic de ani de zile ‘NU PUTEM face nimic este major şi trebuie să vină din proprie iniţiativă la centru de consiliere etc’. Cât discernământ are un dependent, câtă voinţa poate avea stând în mediul drogurilor, lipsit de orice sprijin psihologic şi medical din partea celor ce sunt plătiţi să facă asta? Dar dacă în sevraj un dependent sparge un magazin, omoară, tâlhăreşte imediat apar ‘acele institutii’ ce aparţin aceluiaşi minister ce trebuiau să aibă grijă de el pe segmentul de consiliere şi tratament”, povesteşte Gigel Lazăr.

Ieșean, acuzat de trafic de droguri de risc și de mare risc

Un ieșean a fost pedepsit definitiv de magistrați, după ce a fost prins cu substanțe interzise. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Robert Andrei Andriazi. Inițial, acesta a fost condamnat de Tribunalul Iași la 3 ani și 6 luni de pușcărie, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc.

Procesul lui Andrei Robert Andriazi a început pe data de 11 martie 2020. La data respectivă, anchetatorii ieșeni l-au trimis în judecată pe tânăr, sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și de mare risc. Asta, după ce Andrei Robert Andriazi a fost reținut și, mai apoi, arestat, încă de pe data de 9 ianuarie 2020.

Conform anchetatorilor ieșeni, tânărul a fost prins în flagrant având asupra sa 23 de comprimate MDMA (3,4-metilendioxi-N-metilamfetamina este o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor, fiind întâlnită de obicei sub formă de tablete sau capsule denumite generic ecstasy). Totodată, oamenii legii au descoperit la acesta aproximativ 13 grame de canabis, dar și suma de 773 de lei.

Adauga un comentariu