National

Un preot din Buzău a construit de la zero un cămin pentru bătrâni şi orfani: Este sufletul meu, inima mea

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un preot din Buzău a construit de la zero un cămin pentru bătrâni şi orfani Este sufletul meu inima mea
Părintele Milea a construit un cămin pentru bătrânii și orfanii din Buzău

Un preot care a trecut prin momente dificile în viaţa s-a hotărât să construiască un cămin în care pot sta bătrâni dar şi copii. Preotul Milea din Buzău a contruit căminul de la zero şi pote găzdui atât bătrâni cât şi orfani.

Preotul a intrat, în urmă cu ceva timp, în moarte clinică. Totuşi, Dumnezeu l-a mai lăsat să trăiască pentru a-şi duce la îndeplinire planul de întrajutorare a sufletelor chinuite. Jurnaliştii de la Observator.ro i-au luat un interviu preotului care a decis să intervină acolo unde autorităţile nu o fac.

Părintele Milea a construit un cămin pentru bătrâni şi pentru orfani

Părintele Milea a construit de la zero un cămin în care pot convetui, împreună, atât bătrânii neajutoraţi dar şi copiii care sunt organi. Acesta spune că nu a vurt să-şi abandoneze localitatea în care s-a născut, iar din aceste considerente, în satul Câmpeni a apărut un edificiu pe care preotul îl numeşte „abandon la puterea a 4-a”.

Acest aşezământ este sufletul meu, inima mea. În acest sat abandonat, într-o clădire abandonată, şi destinat unor persoane vârstnice abandonate şi de asemenea tinerilor din orfelinate abandonaţi şi ei. Bătrâni şi tineri au găsit aici o a doua familie. Din 1996 Aura, un copil abandonat, face parte din familia părintelui Milea. A crescut într-o casă de copii, iar la 18 ani statul a abandonat-o.

„Mi-am găsit locul aici şi mă simt foarte bine. Le spun multă sănătate şi să-mi dea şi mie telefon mai des să ştiu şi eu de ei”, mărturisește o bătrânică.

Preotul a mai construit o biserică, un muzeu de uniforme vechi

Pentru ca întreaga casă să se îngrijească de problemele trupeşti, dar şi de rănile sufleteşti, preotul a decis să construiască şi o biserică în care bătrânii şi copiii să poată apela la ”atingerea” Lui Dumnezeu. Copiii se vor simţi bine în raza de lumina construită de părintele Milea mai ales că pot vizita muzeul de uniforme vechi dar şi cea mai mare atracţie din zonă, un avion militar. Părintele a făcut chiar şi un parteneriat cu inspectoratul școlar din Buzău așa că cei mici pot veni în vizită. Bunicii au parte de zâmbete, iar copiii învață lecția faptelor bune.

Ce este trist pentru noi românii este că persoanele în vârstă nu sunt apreciate, nu sunt ocrotite, au o vârstă de aur lor le datorăm dezvoltarea ţării noastre.

Credeţi că părintele Milea s-a oprit aici? Greşit! În localitatea cu pricina, preotul a mai construit o cantină pentru cei săraci dar şi o şcoală profesională unde cei care vor pot învăţa o meserie.

În viaţă nu e bine să-i ajuţi pe oameni să depindă de tine, să le dai pâine în fiecare zi sau mâncare peşte în fiecare zi, ci cel mai bine în societate ei să înveţe să pescuiască metaforic vorbind ca ei să aibă întreţinere şi din ce ei lucrează să poată ajuta la rândul lor pe alţii, menționează preotul Milea.

Povestea de viață a Duhovnicului este un exemplu că, in pofida tuturor piedicilor puse, poți reuși să ajuți.

Adauga un comentariu