Titlurile zilei

Un preot din Iași a renunțat subit la afacerea care l-a îmbogățit! Firma sa funcționa ilegal: „Da, am vândut-o cuiva din familie” – FOTO

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Un preot din Iași a renunțat subit la afacerea care l-a îmbogățit Firma sa funcționa ilegal Da am vândut-o cuiva din familie  FOTO
Gabriel Asofie, preot paroh în localitatea Poiana Mărului, comuna Cepleniţa, judeţul Iaşi, a deținut, până nu demult, o afacere de succes în oraşul Hârlău

Gabriel Asofie, preot paroh în localitatea Poiana Mărului, comuna Cepleniţa, judeţul Iaşi, a deținut, până nu demult, o afacere de succes în oraşul Hârlău, unde activa în domeniul pompelor funebre. Deși avea o mulțime de clienți, atât din parohia în care slujește, cât și din zonă, slujitorul Domnului și-a vândut subit firma.

Preotul Gabriel Asofie, paroh în Poiana Mărului, Iași, a renunțat la afacerea cu pompe funebre

În articolul „Un preot din Iaşi a găsit metoda ideală de a se îmbogăți! Slujitorul Domnului deține o afacere de succes la câţiva kilometri de parohia în care slujeşte! Toţi enoriaşii îi sunt clienţi: «E singura firmă din zonă»”, reporterii BZI au scris despre afacerea pe care o deținea preotul Gabriel Asofie, astfel că acesta s-a hotărât subit să vândă firma. SC Andrus Emi SRL a fost înființată în anul 2009 și era administrată de Gabriel Asofie şi soţia sa, Ionela Asofie.

Firma deținută de preot avea ca obiect de activitate prestarea de activități de pompe funebre și altele. În 2023, societatea avea 2 angajați și o cifră de afaceri de 119.563 de lei. Deși oferea servicii funerare și se ocupa de tot ce presupune o înmormântare, firma nu avea autorizație de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, funcționând în ilegalitate.

„Vă informăm că SC Andrus Emi SRL nu deține autorizație sanitară de funcționare”, a transmis DSP Iași.

Contactat de reporterii BZI, preotul Gabriel Asofie a explicat că firma de pompe funebre nu mai este a sa, deoarece recent a vândut-o cuiva din familie.

„Am vândut-o după ce a apărut articolul, nu mă mai ocup eu de ea. Am înregistrat solicitarea la Registrul Comerțului, a fost schimbat și obiectul de activitate, se vor comercializa doar produse funerare. Da, am vândut-o cuiva din familie”, a declarat Gabriel Asofie.

Preotul a fost patronul firmei de pompe funebre timp de 15 ani

Firma de pompe funebre a lui Gabriel Asofie era singura din zonă, iar toți enoriașii din Cepleniţa apelau la serviciile sale, deoarece avea prețuri mai mici decât celelalte. Mai mult, societatea parohului era atât de populară încât era recomandată de enoriași tuturor celor care aveau un deces în familie. Preotul Gabriel Asofie deținea un magazin de pompe funebre în orașul Hârlău, dar oferea și transport funerar, și îngrijiri mortuare.

„E singura firmă de pompe funebre din zonă, toată lumea merge la el. Poate că la înmormântare, când e mai mare agitație, organizează cu altă firmă, dar mai apoi, la restul praznicelor, apelează la părintele. Are și prețuri bune, e cel mai ieftin. Se ocupă de toate, are sicrie, tot ce vă trebuie pentru înmormântare, transport și mâncare. Dacă aveţi înmormântare și vreți să vorbiți cu părintele, trebuie să mergeţi la Hârlău, la firmă, la biserică nu-l găsiți”, a precizat un locuitor din Poiana Mărului.

Preotul Gabriel Asofie a administrat firma de pompe funebre din orașul Hârlău, județul Iași, timp de 15 ani. Deși afacerea părea să fie una înfloritoare, slujitorul Domnului a ales s-o vândă peste noapte.

Comentarii
  • Cum e cu logica: „era singura din zonă, iar toți enoriașii din Cepleniţa apelau la serviciile sale, deoarece avea prețuri mai mici decât celelalte”?
    Care CELELALTE dacă era SINGURA DIN ZONA???…

  • Nu inteleg care era problema, doar nu facea el imbalsamarile si mancarea. Avea cele mai bune preturi si escrocii se ofticau.

  • Frustratule , corecteaza- te pe tine inainte de a-i corecta pe altii. Si vezi ca nu este nicio greseala,, te bantuie fantomele la 2,26 noaptea si te-ai apucat sa lovesti iar cu abjectii in toti oamenii normali? Si da-ti numele tau , de ce folosesti numele altor cititori care au publicat comentarii?

  • Nu a vândut afacerea a rămas tot in familie dar sub acoperire problema e ca trebuie sa fie avizat Dsp …. Asta e problema nu mai Vb de dotări

  • Hopa, a apărut nea carnețel.
    Ce mai face tanti soșoaică, nimic nimic, nici o copeica? Ei lasă nu fi trist, măcar un loc la o masa de pomenire tot prinzi tu, nu te lasă ei sa mori de foame

  • Nu a dat șpagă la primar și l-au percutat ! Așa e la noi, cei care câștigă prin muncă cinstită trebuie să dea taxă de fraier la autorități !

  • Roman, români sunt și alții, încă vreo 18 milioane 😁, nu ești tu singurul…
    Aa, și vreun milion se estimează ca sunt lgbtisti.
    Vezi sa nu faci avc.
    Ps: ca tot ai pomenit de nume, al tău care e?
    Ca nici la pseudonime nu te duce capul, tu ești mereu Anonim (… 🤣 și chiar ești) sau Roman, ce sa zic, mare român mai ești tu prmatie schizofrenic ce ești tu.

  • Când eliminam bre stafilococii aurii dela buget??
    Ca bani de revizii la metrzane se adună și din cutia milei

  • Popa asta nu reuseste sa-i prosteasca nici macar pe toti enoriasii lui, daramite sa prosteasca organelle statului.
    Popa e functionar public, are salariu de la stat. Platit de pulime. SI se afla in conflict de interese.

Adauga un comentariu