International

Un profesor din Franţa cu tatuaje pe tot corpul nu mai este lăsat să predea. Părinţii unui copil l-au reclamat autorităţilor

Publicat: 31 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un profesor din Franţa cu tatuaje pe tot corpul nu mai este lăsat să predea. Părinţii unui copil l-au reclamat autorităţilor
Profesorul controversat francez Sylvain Helaine, în vârstă de 35 de ani, care predă unor elevi cu vârste de peste şase ani, a transmis faptul că elevii lui, după ce îl văd prima dată nu mai acordă atât de mare importanţă aspectului său fizic

Un cadru didactic din Franţa care are tatuaje pe întregul corp, inclusiv are pigmentaţi scleroticii, afirma faptul că nu i s-a mai permis să fie profesori la o grădiniţă după ce un părinte l-a reclamat pentru faptul că i-ar fi speriat copilul.

Profesorul controversat francez Sylvain Helaine, în vârstă de 35 de ani, care predă unor elevi cu vârste de peste şase ani, a transmis faptul că elevii lui, după ce îl văd prima dată nu mai acordă atât de mare importanţă aspectului său fizic, scrie Reuters.

″Toţi elevii mei, precum şi părinţii acestora, au avut mereu o atitudine degajată în ceea ce mă priveşte pentru că au văzut cum sunt ca om. Doar când oamenii mă văd mai de la distanţă, atunci se poate întâmpla să facă presupuneri greşite″⁣, a spus Helaine care, potrivit propriilor estimări, a petrecut circa 460 de ore în saloanele de tatuaj.

Părinţii unui copil l-au reclamat autorităţilor pe profesorul tatuat. Copilul lor ar fi avut coşmaruri după ce l-au văzut

Profesorul francez a menţionat faptul că în anul 2019 în momentul în care preda la o clasă de grădiniţă din cadrul şcolii primare Docteur Morere, din Palaiseau, o suburbie a Parisului, părinţii unui copil de trei ani l-au reclamat la autorităţile educaţionale. Aceştia au precizat că fiul lor, care nu era în clasa lui Helaine, a avut coşmaruri după ce l-a observat plin de tatuaje.

La câteva luni distanţă, autorităţile şcolare i-au adus la cunoştinţa profesorului că nu va mai putea merge la şcoală şi să predea copiilor de grădiniţă.

”Cred că decizia pe care au luat-o a fost într-adevăr tristă″⁣, a spus Helaine după ce a auzit vestea.

Profesorul tatuat îşi va continua activitatea indiferent de decizia autorităţilor

Conform autorităţilor, în urma unui acord făcut cu profesorul Helaine, acesta a fost transferat de la grădiniţă unde a predat. Copiii sub şase ani ″ar putea fi speriaţi de înfăţişarea sa″⁣, a precizat purtătorul de cuvânt al autorităţii educaţionale.

În ciuda veştilor primite de autorităţi, Sylvain Helaine a menţionat că îşi va practica în continuare meseria indiferent de piedici.

″Sunt profesor de şcoală primară… îmi iubesc meseria″⁣, a transmis cadrul didactic.

Acesta a declarat că startul tatuării corpului sau a fost la vârsta de 27 de ani, când, în timp ce predă la o şcoală privată din Londra, a trecut printr-o ″criză existenţială″⁣.

″⁣Tatuajele sunt pasiunea mea″⁣, a mai spus el.

Profesorul spera să le arate elevilor că trebuie să îi accepte pe oamenii care sunt diferiţi de normele uzual acceptate.

″Poate că atunci când vor fi adulţi, vor fi mai puţin rasişti, mai puţini homofobi şi mai deschişi la minte″⁣, a adăugat el.

Un profesor de matematică are barbă albastră

Alex Leahu este poate unul dintre cei mai nonconformiști profesori. Încă din primăvară, când s-a trecut la sistemul de învățământ online din cauza pandemiei, proful de matematică din Moldova, a încercat fel de fel de metode să-și țină elevii atenţi la cursuri.

Dar, Alex Leahu a devenit celebru înainte de pandemie, când, la începutul anului, le-a lansat o provocare elevilor săi de clasa a VII-a: dacă la următorul test la matematică, cei mai mulţi din clasă, iau note de la 8 în sus, el își vopsește barbă albastră. Elevii s-au mobilizat, iar rezultatul: proful s-a văzut nevoit să-şi albăstrească barba.

Adauga un comentariu