Stiri medicale

Un român a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume

Publicat: 30 mai 2020
Dumitru Comănescu
Un român, cel mai batran bărbat din lume

Un român, cel mai batran bărbat din lume. La vârstă de 111 ani și 7 luni, românul Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Cartea Recordurilor. Recordul era detinut de Bob Weighton din Marea Britanie care insa a decedat recent la vârsta de 112 ani.

De profesie inginer agronom, Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, iar acum trăiește în București.

Un român, cel mai batran bărbat din lume

„Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu la Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a precizat Comănescu.

Adauga un comentariu