National

Un salvamar a murit în Eforie Nord, după ce încerca să salveze un alt tânăr din mare

Publicat: 08 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un salvamar a murit în Eforie Nord după ce încerca să salveze un alt tânăr din mare
Astăzi, 8 august 2022, în Eforie Nord, un salvamar şi-a pierdut viaţa încercând să salveze viaţa unui tânăr care s-a aventurat în larg, în ciuda steagului roşu abordat

Astăzi, 8 august 2022, în Eforie Nord, un salvamar şi-a pierdut viaţa încercând să salveze viaţa unui tânăr care s-a aventurat în larg, în ciuda steagului roşu abordat.

Când a păşit pe plajă luni dimineaţă, Sorin Georgian Olariu nu ştia că e ultima lui zi de viaţă. Marea vuia zbuciumată încă de duminică, iar turiştii, în ciuda steagului roşu abordat, tot se aventurau între valuri.

Steag roşu la malul mării: Trei persoane, inclusiv un salvamar, s-au înecat azi la Eforie Nord şi Saturn

La un moment dat, un tânăr de doar 28 de ani a dispărut între valurile flămânde.

Sorin nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a sărit în ape să-l salveze. Numai că marea a avut alte gânduri cu amândoi.

Curenţii prea puternici au făcut ca misiunea de salvare să eşueze. Şi tănărul imprudent şi salvamarul au fost aduşi la mal şi resuscitaţi minute în şir.

Sorin Georgian Olariu era din Târgovişte (Dâmboviţa) şi avea doar 48 de ani.

De ani de zile, verile obişnuia să vină la mare pentru a lucra ca salvamar.

Marea este deosebit de zbuciumată, luni. Nu mai puţin de trei persoane şi-au pierdut luni viaţa. Doi bărbați s-au înecat în stațiunea Eforie Nord, iar un altul în Saturn.

Un tânăr din Iași de 23 de ani a murit înecat la Saturn

Steagul roșu a fost arborat luni pe litoral, din cauza pericolului de înec. Bate vântul, iar curenții sunt foarte puternici, un tânăr de 23 de ani care a intrat în mare fiind resuscitat de un achipaj SMURD. Turiștii însă nu țin cont de avertizări și intră în apă, a declarat Vasile Borteș, șeful salvamarilor.

Tânărul a fost declarat decedat în urma protocolului de resuscitare la care băiatul nu a răspuns.

„Turiștii au venit la mare să se distreze, să se relaxeze. Nu mai țin cont de steagul roșu, nici de avertizări”, a spus acesta.

El a precizat că un tânăr de 23 de ani din Iași s-a aruncat în apă împreună cu un prieten, deși nu știa să înoate prea bine, iar curenții erau curenți foarte puternici.

„Colegul lui a reușit să ajungă la mal. A fost recuperat și el, a venit și Smurdul. Se pare că e o mică șansă să supraviețuiască”, a spus Vasile Borteș.

Acesta a precizat că, având în vedere prognoza meteo, steagul roșu va fi arborat pe litoral probabil pentru următoarele zece zile, însă turiștii nu țin cont de avertizări.

„Nu cred că vreți să auziți ce cuvinte ne aruncă. Ce să mai dai sfaturi când de ani de zile batem monedă?”, a menționat șeful salvamarilor.

Acest a mai spus că unii dintre turiști nu își iau medicamentele pe care le au prescrise, nu se hidratează, leșină pe plajă. El a adresat o rugăminte părinților și bunicilor să supravegheze copiii, doar duminică fiind pierduți trei copii pe plajă.

Adauga un comentariu