Eveniment-Social

Un „șmecher” și-a pus norocul la încercare! S-a urcat beat la volan și s-a răsturnat înainte să intre în oraș! A fost premiat cu o celulă primitoare – VIDEO

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șmecher și-a pus norocul la încercare S-a urcat beat la volan și s-a răsturnat înainte să intre în oraș A fost premiat cu o celulă primitoare - VIDEO

Și-a pus norocul la încercare și a crezut că poate ajunge în oraș de la Popricani chiar dacă a băut peste măsură. Nu l-a interesat că are permisul de conducere suspendat și a călcat pedala de accelerație la fund. După ce a provocat un accident, a fost „premiat” de polițiști cu o celulă spațioasă

Un ieșean și-a pus norocul la încercare și a ajuns în arest. La început de weekend, Gheorghe Iulian Mafteucă s-a urcat beat la volan și a încercat să ajungă la Iași. Nu a reușit însă. Din cauza alcoolului și a vitezei neadaptate, a izbit un capăt de pod și s-a răsturnat.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 8 mai a.c., un bărbat, de 36 de ani, din comuna Popricani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 24, ar fi pierdut controlulul asupra direcției de deplasare și ar fi acroșat un parapet de protecție, iar ulterior s-ar fi răsturnat pe cupolă.

În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că acesta are permisul de conducere reținut, iar autoturismul pe care l-a condus are numărul de înmatriculare provizorie expirat. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 mai, bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Individul avea o alcoolemie de 1,29 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Nu a fost singurul „erou” din weekend

Polițiștii ieșeni au mai avut de-a face în weekend cu bețivi la volan. Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un tânăr, de 27 de ani, din județul Botoșani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă.

Și polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit, pentru control, pe raza comunei Ciohorăni, un autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani, din comuna Ciohorăni. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă.

Adauga un comentariu