Local

Un șofer a urcat la volan atât de beat, încât a adormit în mijlocul unei intersecții din Iași! Mai că i-a stat inima-n loc când o agentă de la Rutieră i-a bătut în geam! (Exclusiv)

Publicat: 02 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șofer a urcat la volan atât de beat încât a adormit în mijlocul unei intersecții din Iași Mai că i-a stat inima-n loc când o agentă de la Rutieră i-a bătut în geam Exclusiv
Un bărbat care a urcat băut la volan și a adormit a fost la un pas de provoca un accident în lanț, pe o șosea extrem de circulată din Iași

Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni după ce a adormit la volan și a fost la un pas de a provoca o tragedie. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Vinghiac la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis. În timp ce bloca șoseaua, ieșeanul a fost trezit de polițiști

La un pas de o tragedie, pe străzile din Iași! Un șofer a adormit la volan din cauza alcoolului! Autoturismul a luat-o la vale și a ajuns în mijlocul șoselei! După această „ispravă”, ieșeanul a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Vinghiac la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Constantin Vinghiac să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Iași sau în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată.

La un pas de tragedie, pe străzile din Iași!

Procesul ieșeanului Constantin Vinghiac (41 de ani) a început pe 28 ianuarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis.

„Pe data de 7 decembrie 2020, la ora 19:44, inculpatul a condus autoturismul marca Opel Zafira pe calea Galata, din municipiul Iași, având dreptul de a conduce suspendat din data de 13 ianuarie 2020, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni, ocazie cu care avea o îmbibație alcoolică de 2,46 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv o îmbibație alcoolică de 2,26 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, în ziua respectivă, ieșeanul, care lucrează ca mecanic, a plecat de acasă în jurul orei 6:00, pentru a ajunge la muncă. La ora 19:44, individul a condus autoturismul marca Opel Zafira de culoare albastră pe Calea Galata și, la un moment dat, a parcat pe trotuarul de pe partea dreaptă în dreptul Express Credit Amanet, oprind farurile și semnalizarea. După ce a parcat, ieșeanul a rămas în mașină. Oamenii legii au stabilit că, la ora 19:47, ieșeanul Constantin Vinghiac și-a lăsat capul aplecat spre spate și a rămase în această poziție, până în jurul orei 19:52. Ulterior, autoturismul a început să se deplaseze încet cu spatele către partea carosabilă, dar ieșeanul nu s-a trezit.

Constantin Vinghiac a adormit pe trotuar și a fost trezit de polițiștii ieșeni în mijlocul șoselei

Mașina a ajuns în mijlocul șoselei și n-a lipsit mult să se producă o tragedie. Astfel, șoferul unui autoturism a reușit în ultima clipă să evite vehiculul, ocolindu-l. În tot acest timp, autoturismele care l-au ocolit s-au pus în mișcare la culoarea verde a semaforului. La ora 20:13, autoturismul Opel Zafira se afla în continuare staționat pe șosea, în timp ce alte vehicule îl ocoleau. La ora 20:14, o autospecială de Poliție, care efectua serviciul de patrulare în echipaj mixt, din zona Galata, a ajuns la semaforul de la intersecția respectivă la culoarea roșie. În fața autospecialei de Poliție erau staționate la semafor aproximativ 6-7 mașini. După ce s-a facut verde la semafor, s-au pus în mișcare primele 2-3 mașini, iar un autoturism încă staționa. Mașinile din coloană au început să-l ocolească, intrând pe contrasens.

„În momentul în care autospeciala de Poliție a ajuns în dreptul autoturismului marca Opel, care staționa ușor oblic pe partea carosabilă, polițistul rutier a observat la volan un bărbat, care stătea cu bărbia în piept și nu se mișca. În momentul în care a văzut că este o persoană la volan, echipajul de Poliție a oprit paralel cu acea mașină și a pus în funcțiune semnalele luminoase. Polițiștii au coborât din autospecială, iar un agent a mers la geamul autoturismului, a bătut, însă inculpatul nu a avut vreo reacție. Polițistul a deschis portiera din stânga-față, moment în care inculpatul a tresărit și s-a trezit”, au mai afirmat procurorii ieșeni.

Pentru că mirosea a alcool, individul a fost testat. De asemenea, oamenii legii au constatat că ieșeanul avea permisul suspendat. La audieri, Constantin Vinghiac a recunoscut comiterea faptelor.

Adauga un comentariu