Local

Un şofer recalcitrant a tăiat calea ambulanței care transporta victima din accidentul de la Schitu Duca. Forțele de ordine l-au încătușat – EXCLUSIV/ FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 31 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un conducător auto a tăiat calea ambulantei care transporta o victimă rănită grav dintr-un accident rutier. Acesta a coborât din maşină şi a devenit recalcitrant şi a adresat cuvinte obscene la adresa poliţiştilor rutieri.

UPDATE: „Conducătorul auto nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanțe având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune (580 lei sancţiune şi reţinere permis). Acesta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor rutieri (580 lei sancţiune şi reţinerea permisului pentru 1 lună). Întrucât emana halena alcoolică a fost testat, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat (sancţiunea de 1305 lei şi reţinere permis pentru 90 zile). Bărbatul a fost încătuşat şi condus la sediul poliției pentru că tulbura ordinea publică unde a fost sancţionat şi cu 1000 lei amendă conform Legii nr 61/1991.

Deci sancţiunea totală e de 3.465 lei şi reținerea permisului pentru următoarele 5 luni”, potrivit autorităților.

Știre inițială

Şoferul se afla la volanul unui autoturism cu număr de Vaslui. În momentul în care echipajul medical a preluat victima sa o transporte la spital, vasluianul a tăiat calea ambulanţei. Poliţiştii i-au cerut să se legitimeze în momentul în care a început să facă scandal şi testarea cu aparatul alcooltest.

A refuzat să se legitimeze şi să sufle în etilotest. În cele din urmă, echipajul de poliţie l-a încătuşat şi l-a preluat pentru a-l transporta la spital. Acesta urma să fie condus pentru a i se preleva probe biologice.

Citește și: Accident rutier grav în localitatea Schitu Duca. Un autoturism s-a răsturnat într-o curbă deosebit de periculoasă 

În cele din urmă, conducătorul auto a decis să sufle în aparatul etilotest, în autospeciala de poliţie. Rezultatul a fost de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Noaptea de Revelion i-a adus drept cadou un dosar penal pentru ultraj și declarații la sediul Poliției.

Adauga un comentariu