Actualitate

Un strateg militar american susține că Rusia nu va ataca Ucraina și joacă la cacealma

Publicat: 26 ian. 2022
Edward Luttwak
Edward Luttwak a fost strategul militar a doi președinți SUA

Edward Luttwak, strateg militar american al președinților Jimmy Carter și George Bush senior lansează ipoteza potrivit căruia Rusia nu are capacitatea de a ataca Ucraina și joacă la cacealma.

Acesta menţionează faptul că Vladimir Putin nu deține o putere militară atât de mare care să îi permită un asemenea atac.

Rusia nu va ataca Ucraina și joacă la cacealma, susține un strateg militar american

Într-un interviu pentru o rețea de presă, fostul strateg american al președinților Jimmy Carter și George Bush menționează că Rusia joacă la cacealma. Edward Luttwak este de părere că Rusia nu va ataca Ucraina pentru că nu deține puterea militară necesară. De altfel, rușii ar pune presiune pe Ucraina până când cei din urmă vor avea un președinte care să fie respectuos față de Moscova:

”Va continua să îi sperie pe ucrainieni până ce aceştia vor găsi un preşedinte care este respectuos faţă de Moscova”, a explicat Edward Luttwak.

De altfel, strategicul militar american sparge mitul potrivit căruia Rusia are sute de mii de soldați. În realitate, rușii nu ar avea nici măcar 200.000 de oameni:

„Nu are 500.000, nici 4, nici, 3 nici măcar 200.000 de soldaţi. Aşa că nu poate invada, este cacealma, joacă la cacealma. Este un război al nervilor”, mai spune Luttwak.

Joe Biden îl amenință cu sancțiuni personale pe Vladimir Putin dacă Rusia va ataca Ucraina

Pe de cealaltă parte, Joe Biden a declarat recent faptul că Vladimir Putin ar putea să aibă parte de sancțiuni personale dacă Rusia va ataca Ucraina.

El a spus că o astfel de mutare peste granița Ucrainei ar însemna „consecințe enorme la nivel mondial” și ar putea echivala cu „cea mai mare invazie de la cel de-al Doilea Război Mondial”. Biden a adăugat că se va simți obligat să consolideze prezența NATO în Europa de Est

„Trebuie să lămurim clar că nu există niciun motiv pentru care nimeni, vreun membru al NATO, să-și facă griji dacă… NATO va veni în apărarea lor”, a spus el.

Președintele SUA a mai afirmat faptul că mii de militari americani sunt mobilizați să intervină în caz că tensiunile escaladează în regiune. Între timp, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că dialogul cu Moscova va continua. El va vorbi vineri prin telefon cu domnul Putin, a adăugat el, și va cere clarificări despre intențiile Rusiei față de Ucraina.

La polul opus, un general ucrainean a explicat faptul că Rusia nu va invada Ucraina până la sfârșitul Jocurilor Olimpice. Acesta susține că în acest fel, Vladimir Putin caută ajutorul comuniștilor.
Adauga un comentariu