Local

Un student din Iași și-a bătut cu bestialitate colegul. Ce pedeapsă a primit individul – FOTO

Publicat: 16 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un student din Iași și-a bătut cu bestialitate colegul. Ce pedeapsă a primit individul  FOTO
În data de 27.07.2022, în jurul orei 04:00, Vișan Munteanu se afla împreună cu colegul său de cămin, respectiv facultate, în apropierea non-stopului de lângă campusul studențesc din zona Tudor Vladimirescu 

Un student din Iași și-a bătut cu bestialitate colegul pentru a reuși să-i sustragă geaca. Individul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și a fost pedepsit de judecători

Vișan Munteanu este studentul care, în luna iulie a anului 2021, și-a bătut colegul în plină stradă. Totul ar fi început pe fondul consumului de alcool și din cauza unui conflict spontan dintre cei doi. Studentul a început să-l lovească cu pumnii în mai multe zone ale corpului și să-l pulverizeze cu spray iritant-lacrimogen. În momentul în care s-a dezechilibrat, Visan M. i-a sustras geaca pe care o avea în mână și a fugit de la locul faptei

Un student din Iași și-a bătut cu bestialitate colegul în plină stradă

În data de 27.07.2022, în jurul orei 04:00, Vișan Munteanu se afla împreună cu colegul său de cămin, respectiv de facultate, în apropierea non-stopului de lângă campusul studențesc din zona Tudor Vladimirescu. Cei doi au consumat alcool împreună și au inițiat un conflict care s-a lăsat cu o bătaie cruntă prin care agresorul a avut intenția de a-l deposeda de diferite bunuri.

„În jurul orelor 04:20, camerele de supraveghere ce aparțin Biroului Management Trafic surprind momentul în care persoana vătămată se deplasează pe trecerea de pietoni către sala de jocuri MaxBet, fiind însoțită de către numitele, identificate de către organele de poliție cu ocazia vizualizării imaginilor surprinse de către camerele de supraveghere.

Imediat după ce persoana vătămată trece de refugiul pentru tramvai, aceasta este fugărită de către inculpatul, cel din urmă aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, context în care se dezechilibrează și cade la nivel cu solul, pe mijlocul părții carosabile”, au declarat judecătorii ieșeni.

În urma căzăturii, persoana vătămată a fost condusă la Unitatea de Primiri Urgențe, ocazie cu care nu a fost posibilă efectuarea cercetării la fața locului, respectiv audierea acestuia în calitate de persoană vătămată, imediat după comiterea faptei. La data de 04.08.2022, persoana vătămată, fiind audiată, a negat faptul că a fost deposedată de geaca pe care o purta la data de 27.07.2022, declarând faptul că nu dorește să depună plângere, întrucât nu i s-a întâmplat nimic.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Inculpatul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Ba mai mult, acesta va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile și să comunice schimbarea locului de muncă.

„În baza disp. art. 72, alin. (1), Cod penal, scade, din durata pedepsei închisorii aplicate, perioada reţinerii, de la data de 10.08.2021, ora 18:30, până la data de 11.08.2021, ora 18:30. În baza disp. art. 398, Cod de procedură penală, raportat la art. 272, Cod de procedură penală, suma de 1.495 de lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat va fi achitată din fondurile Ministerului Justiţiei, urmând ca aceste cheltuieli să rămână în sarcina statului”, au spus magistrații în legătură cu ieșeanul care și-a bătut cu bestialitate colegul.

Adauga un comentariu