Prima pagină » Eveniment-Social » Un student din Iași și-a înființat o firmă la care doar visa. A obținut o finanțare nerambursabilă, de 40.000 de euro, cu care și-a cumpărat utilaje – FOTO

Un student din Iași și-a înființat o firmă la care doar visa. A obținut o finanțare nerambursabilă, de 40.000 de euro, cu care și-a cumpărat utilaje – FOTO

23 feb. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Andrei Călin Ababi, student la Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV), și-a deschis o firmă de amenajare și întreținere a grădinilor și spațiilor verzi. Prin cadrul unui proiect organizat de universitate, tânărul a reușit să obțină o finanțare nerambursabilă, în valoare de 40.000 de euro, cu care și-a achiziționat două utilaje.

Un student din Iași a obținut o finanțare nerambursabilă prin cadrul proiectului e-Antreprenor

Andrei Călin Ababi are 23 de ani și studiază peisagistica în cadrul Universității pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași. Este în anul trei de studii, iar în 2021 a aplicat cu ideea lui de afacere pentru proiectul e-Antreprenor.

Tânărul a reușit să obțină finanțarea în valoare de 40.000 de euro, prin cadrul proiectului e-Antreprenor, fonduri nerambursabile, care au contribuit semnificativ în cadrul afacerii sale. Firma deschisă este în strânsă legătură cu ceea ce Andrei studiază în cadrul USV Iași.

„Când eram în primul an de facultate, m-am gândit să aplic pentru proiectul e-Antreprenor cu ideea mea de afaceri. Eu mă ocupam cu amenajarea și întreținerea grădinilor și spațiilor verzi, inițial am pornit cu două unelte primite de la bunicul meu, iar în anul 2021 am aplicat pentru proiectul e-Antreprenor, unde am obținut finanțarea de 40.000 de euro. Banii i-am investit în două utilaje, un excavator și o mașină de însămânțare”, spune Andrei Călin Ababi, student.

În cadrul proiectului au fost selectate spre finanțare 33 de planuri

Firma Hortimpact, înființată de studentul Andrei Călin Ababi, se ocupă cu amenajarea grădinilor, sisteme de irigare, proiectare 2D și 3D, montare și mentenanță de gazon.

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași încurajează spiritul antreprenorial al propriilor studenți, chiar dacă tipul de afacere propus de tineri nu are strânsă legătură cu domeniul pe care aceștia îl studiază.

Reamintim că USV Iași a oferit un sprijin financiar de până la 40.000 de euro, nerambursabil, pentru cele mai bune idei de afaceri. Prin proiect s-a urmărit conștientizarea și promovarea atitudinii pozitive față de cultura antreprenorială și informarea corectă, în timp real, cu privire la oportunitățile din mediul de afaceri. Perioada de implementare a proiectului a fost de 24 de luni, respectiv 23.12.2021-31.12.2023. Bugetul total al proiectului a fost de aproximativ 10 milioane de lei.

În cadrul competiției e-Antreprenor, în perioada 21.03.2022-25.03.2022, au fost depuse 58 de planuri de afaceri, dintre care au fost selectate spre finanțare 33 de planuri în ordinea descrescătoare a punctajului obținut. Printre solicitanții de finanțare selectați se numără studenți, masteranzi și doctoranzi ai USV Iași, dar și ai altor universități din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *