Local

Un tânăr a ajuns în spatele gratiilor după ce a furat un laptop de 1.600 de euro. Polițiștii l-au identificat, iar acum are de dat explicații în fața legii

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr a ajuns în spatele gratiilor după ce a furat un laptop de 1.600 de euro. Polițiștii l-au identificat iar acum are de dat explicații în fața legii
Un tânăr a ajuns după gratii după ce a furat un laptop de căteva mii de lei

Un tânăr a ajuns în spatele gratiilor după ce a furat un laptop. Acesta a pus ochii pe dispozitivul aflat într-un imobil, iar mai apoi l-a sustras

„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt din locuință. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, la data de 29 octombrie a.c., un bărbat din municipiul Iași ar fi sustras dintr-un imobil un laptop în valoare de 1.600 de euro. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 06 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 07 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. În consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului Maistru Ionel, cercetat în stare de reţinere pentru comiterea infracțiunii de furt calificat”, se arată în decizia magistraților ieșeni.

Încă un bărbat a fost arestat pentru furt

Zilele trecute, un bărbat din comuna ieșeană Răducăneni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, asta după ce a furat un sac de grăunțe și altul de cartofi. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni au relatat cum a furat Leonard Marian Ciubotariu din gospodăria unei vecine. Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Răducăneni referatul cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului C.L.M. pentru săvârşireaa  infracţiunii de furt calificat, fapta constând în aceea că, în perioada 27-28.10.2022, numitul C.L.M. a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate T.E. și prin scoaterea unui număr de trei scânduri a pătruns în magazia acesteia, de unde a sustras un sac de grăunțe și un sac de cartofi, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 150 de lei.

Hoțul care a furat grăunțe și cartofi a mai fost condamnat la închisoare

Procurorii spun că Ciubotariu a recidivat.

„În ceea ce privește persoana inculpatului C.L.M., acesta nu este la primul contact cu legea penală. Astfel, din fișa de cazier judiciar reiese faptul că inculpatul a comis infracțiunea din prezenta cauză în stare de recidivă postcondamnatorie, având în vedere că a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani și 3 luni pentru o faptă de tâlhărie calificată. Acest aspect, precum și înscrisurile existe la dosar, arată faptul că inculpatul, reiterând același comportament antisocial, denotă dispreț fățiș în ceea ce privește valorile sociale apărate de legea penală”, a precizat procurorul Mihai Alexandru Dascălu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Adauga un comentariu