Titlurile zilei

Un tânăr care a plecat sănătos din spital după ce s-a tratat de COVID-19 a decedat. Dr. Vlad Hârtie: „Nu mai avea nevoie de oxigen și respira ca un om sănătos”

Publicat: 27 oct. 2021
Clădirea spitalului de neurochirugie Iași și dr. Vlad Hratie, medic ATI
Dr. Vlad Hârtie vorbește despre un caz deosebit de la Spitalul de Neurochirurgie Iași

Un tânăr infectat cu COVID-19 a murit după ce a plecat sănătos din spital! Acesta a fost internat mai multe zile în secția ATI-Covid a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, unde a fost tratat și nu mai necesita oxigen. Medicii au rămas uimiți pentru că, în ciuda faptului că prezenta și alte afecțiuni, starea lui a fost una bună după tratament și respira ca un om sănătos. Nimic nu avea să prevestească decesul tânărului

Un pacient în vârstă de 38 de ani, internat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a decedat după ce s-a tratat de Covid. Medicii nu se așteptau la o astfel de veste. După ce a fost internat mai multe zile în secția ATI-Covid, de unde a plecat în stare bună, tânărul a fost transferat la Spitalul CFR, Iași, deoarece nu a mai necesitat îngrijire în secția ATI. La scurt timp, pacientul a suferit un Atac Vascular Cerebral (AVC), iar starea lui a devenit una foarte gravă. Medicii ieșeni au făcut toate eforturile să îl salveze, însă acesta a decedat. Trebuie precizat că bărbatul nu era vaccinat și suferea de obezitate morbidă și diabet.

„Pacientul a fost internat în secția ATI-COVID-19 cu o formă medie spre severă, cu insuficiență respiratorie acută, având nevoie de oxigen. Acesta prezenta și alte afecțiuni, precum obezitate morbidă, diabet și sedentarism, nu era nici vaccinat. A fost internat mai multe zile, a decurs totul bine, a răspuns foarte bine la tratament și a plecat din spital în stare bună, respira normal. Nu am vrut să-l trimitem direct acasă, chiar dacă starea lui era bună și am hotărât să mai fie supravegheat puțin, nu în ATI, și a fost transferat la Spitalul CFR. Repet, a plecat în stare bună, respirând ca un om sănătos, însă a doua zi a suferit un accident vascular cerebral extins.

Din cauza complicațiilor s-a reîntors la noi, unde a fost internat în secția ATI non-Covid, pentru a trata patologia neurologică. Starea lui devenise atât de gravă, ajunsese în comă de gradul 4 și prezenta tromboze. Din păcate, pacientul a decedat”, a declarat dr. Vlad Hârtie, medic specialist ATI, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași.

Dr. Vlad Hârtie: „Tot mai mulți pacienți dezvoltă această complicație neurologică din cauza infecției”

Specialiștii au precizat că accidentul vascular cerebral este tot mai des întâlnit la persoanele infectate sau la cei care au trecut prin boală. Zeci de pacienți ajung la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași cu această afecțiune neurologică, provocată de infecția COVID-19. Medicii au mai adăugat că trombozele, cheagurile de sânge, de care pacienții se tem că apar din cauza vaccinului, pot apărea și din cauza infecției și sunt mult mai grave. Aceștia susțin în continuare că imunizarea împotriva COVID-19 este cea mai bună soluție pentru a depăși cu bine această pandemie. Ieri, 26 octombrie 2021, la Spitalul de Neurochirurgie erau ocupate 19 paturi în secția ATI-COVID-19.

„Era un pacient extrem de tânăr, care își revenise, însă, din păcate, au apărut aceste complicații. A plecat fără necesitate de oxigen și au apărut complicațiile astea. Oamenii se tem de vaccin că fac tromboze, dar acestea apar și din cauza infecției și sunt mult mai grave decât la vaccinare. Nu este singurul pacient care face AVC, tot mai mulți pacienți dezvoltă această complicație intra Covid sau post Covid. Pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase sunt transferați la noi pentru că apare această complicație neurologică, dezvoltată din cauza infecției Covid”, a precizat dr. Vlad Hârtie, medic specialist ATI, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași.

Comentarii
 • ,,,Protocolul ,,,tratamentul administrat afecteaza sistemul nervos asta se intamplă deoarece medicii inainte de administrarea tratamentului nu verifică istoricul pacientului sau efectele adverse care le au unele medicamente asupra organismului asta se întamplă și la ATI unde au doar rezidenți am un prieten care a stat la Lețcani anul trecut a fost ținut fară oxigen vreo 24 h în condițiile în care plamînii erau afectați in proporție de 80% eroii nu sant așa cum ii prezinta mass media este vorba ca de obicei nepasare ,slaba pregatire profesională,dezinters etc

 • Cand esti gras ca porcu’ si diabetic la o varsta tanara, ai sanse foarte mari sa o mierlesti (vaccinat sau nevaccinat COVID). De prost ce esti, ca ai mancat ca un porc si nu ai facut ceva sport.

 • Poate ai norocul sa dea Covidul peste tine sa ajungi la ,, eroii,, de la Lețcani cu saturație 60 si plamanii varză și sa te țină și în frig sa vedem tot așa o sa guiți șmechere omul sa ingrasat datorită faptului ca supermarketurile vand gunoie si nu a știut să manînce stresul îngrasă sant mulți factori doar un idiot poate face afirmatii de genul asta

 • un sistem sanitar incompetent si dezorganizat! cum este posibil ca dupa 2 ani de pandemie sa moara oamenii pe capete? ce fac doctorii pwlii? isi iau sutele de milioane din spaga si salarii si dorm linistiti.

 • Benef2 – eu am fost obeza toata viata mea, desi am facut multe tratamente si terapii pentru slabire sub supraveghere medicala. Este adevarat ca dupa 50 de ani am slabit foarte mult, dar nu pentru ca m-as fi imbolnavit sau as fi tinut vreo cura de slabire ci suferinta si stresul dupa moartea tatalui meu, a celei mai bune prietene si a catelului meu drag, in acelai an!! (a fost ingrozitor) Concluzie, in cazul meu doar suferinta sufleteasca m-a facut sa dau jos multe kg. Asa ca, nu judeca omul dupa aparente daca nu cunosti speta!! Sa- ti fie rusine!!

 • @Ileana: Ai fost obeza toata viata pentru ca ai mancat mai mult decat era necesar. Nici un medic din lume nu recomanda sa mananci mai mult decat este necesar. Dupa 50 ai slabit pentru ca nu ai mai mancat…Indiferent de motivele avute….Asa ca scuzele cu „am tiroida”, „nu mananc mai nimic, dar ma ingras” sau „am o boala imuna si ma ingras” nu tin. Punct! Nu poti avea 150 kg. cu un mar si ou pe zi. Oare ce mananca Turcasiu, Raduleasca…etc?

 • @Ileana: Nu suntem reactoare nucleare sa convertim aer/apa in grasime. Ea vine dintr-o alimentatie hipercalorica.

  Obezitatea nu au nici o scuza.

 • Fa Ileano dupa ce ca ai bagat in tine ca o scroafa toata viata de tei facut de 300 de kile acu mai povestesti ca o crapat potaia ta si ai slabit !, javra a crapat ca nu te mai suporta, tactu o merlit ca nu te mai putea sustine iar pretina o dat coltu de rusine ca nu te mai incapea pamantul

 • Benef,hipotiroidism ai auzit?vorbeai cu un om mort?Cand esti gras ca porcu’ si diabetic la o varsta tanara, ai sanse foarte mari sa o mierlesti (vaccinat sau nevaccinat COVID). De prost ce esti, ca ai mancat ca un porc si nu ai facut ceva sport.
  Vb cu un om mort?mai dementule,mai!nu ți-ar fi rusine!ce facultate ai?păcat că toți inculții așa că tine au dreptul să posteze,ar trebui limitat îți doresc sa ajungi in xianjing într-un lagăr chinezesc de reeducare,sa stai capra in timp ce 6 polițiști ți o trag ,regulamentar!labarule

Adauga un comentariu