Prima pagină » Local » Un tânăr care a provocat un accident rutier la Iași a fost reținut pentru 24 de ore! A refuzat să i se preleve probe biologice
Un tânăr care a provocat un accident rutier la Iași a fost reținut pentru 24 de ore! A refuzat să i se preleve probe biologice

Un tânăr care a provocat un accident rutier la Iași a fost reținut pentru 24 de ore! A refuzat să i se preleve probe biologice

16 mai 2024, 02:00, 1 ,
Lucian SAVA, în Local

Un tânăr din Iași a ajuns după gratii după ce a provocat un accident rutier și a refuzat să i se preleve probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar dacă va fi găsit vinovat, are de dat explicații în fața legii

Un tânăr s-a ales cu mari bătăi de cap după un accident rutier. Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au reținut un bărbat de 23 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. În fapt, la data de 14 mai a.c., polițiștii au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, petrecut în comuna Bivolari.

Agenții ajunși la fața locului au identificat conducătorul autoturismului. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea alcoolscopică, însă acesta a refuzat. A fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, tânărul opunându-se. În baza probatoriului administrat în cauză, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași. La data de 15 mai a.c., a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale.

Tânărul care a provocat accidentul rutier din Iași, unul dintre șoferii certați cu legea

Acțiunile polițiștilor de la Rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru. Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, ieri, 14 mai 2024, agenții din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pe linia constatării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă viteza legală de deplasare.

În cadrul acțiunii, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 5 pentru alte abateri. Totodată, au fost efectuate 13 testări alcooscopice în vederea depistării conducătorilor auto care conduc vehicule fiind sub influența alcoolului sau a altor substanțe, punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic. În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, trei conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Polițiștii au intervenit la zeci de incidente într-o singură zi

Polițiștii au intervenit la peste 90 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 250 de fapte contravenționale. Astfel, oamenii legii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 2 acțiuni și au intervenit la 94 de evenimente, dintre care 84 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Pentru alte nereguli constatate, agenții au aplicat 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.121 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței rutiere, fiind scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 13 conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a circula 6 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate. Dacă tânărul care a provocat accidentul rutier din Iași și a refuzat să-i fie prelevate probe biologice va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat de judecători.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *