Local

Un tânăr de 19 ani cu arsuri pe jumătate din corp, transferat de la Iaşi în Austria cu un avion SMURD

Publicat: 04 apr. 2021
avionul SMURD a transportat la Iași o pacientă cu arsuri pe jumătate din suprafața corporală
Astăzi, 4 aprilie 2021, un echipaj SMURD de Terapie Intensivă transferă la Aeroportul Internaţional Iaşi un tânăr de 19 ani cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală. Pacientul va fi transportat cu un avion SMURD la Graz Austria

Astăzi, 4 aprilie 2021, un echipaj SMURD de Terapie Intensivă transferă la Aeroportul Internaţional Iaşi un tânăr de 19 ani cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală. Pacientul va fi transportat cu un avion SMURD la Graz Austria.

În aceste momente, pacientul este sedat, intubat şi ventilat. Acesta a fost adus un elicopterul în urmă cu 3 zile la Iaşi de la Satu Mare. A fost internat de urgenţă şi tratat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă centrul de Arşi. În cauză, Ministerul Sănătăţii a aprobat transferul în Austria pentru a primi tratament de specialitate.

„Astăzi SMURD Terapie Intensivă transfera la aeroport pentru avion SMURD pacientul de 19 ani cu arsuri 50 la sută, este sedat, intubat și ventilat. El a fost adus cu elicopterul în urmă cu 3 zile cred că de la Satu Mare. A fost internat și tratat la ATI centrul de Arși. Ministerul a rezolvat transferul la Graz Austria”, a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Intervenţie primară la un bărbat din Plugari

Ieri după amiază, 3 aprilie 2021, elicopterul SMURD Iaşi a fost sesizată pentru a interveni în sat Borosoaia, comună Plugari, judeţul Iaşi. G.G., un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost prins sub tractor. La sosirea medicilor, bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism de coloană cervicală şi toracic stâng. Pacientul era conştient însă într-o stare avansată de ebrietate. A fost preluat de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi transportat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, potrivit declaraţiei prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

„Elicopterul SMURD a fost ieri după amiază la o intervenţie primară de la Borosoaia: G.G., bărbat, 30 ani, a fost prins sub tractor. Diagnosticat cu traumatism de coloană cervicală şi toracic stâng. Conştient, etilism acut. A fost preluat de TIM şi dus la Sf. Spiridon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.
Adauga un comentariu