Local

Un tânăr de 28 de ani a ajuns în arest după ce i-a înfipt unui cunoscut un cuțit în piept. Este cercetat pentru tentativă de omor

Publicat: 12 aug. 2020
Bărbatul riscă să stea ani grei după gratii pentru tentativă la omor
Un tânăr a ajuns în arest după ce a înfipt un cuțit în pieptul unui cunoscut

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Iași a ajuns în arest după ce i-a înfipt un cuțit în piept unui cunoscut. Bărbatul a fost ridicat de polițiști, iar judecătorii au decis să-l trimită în spatele gratiilor. Doar o minune a făcut ca victima să scape cu viață după lovitura primită

Un tânăr ieșean în vârstă de 28 de ani a ajuns în arest după ce i-a înfipt unui cunoscut un cuțit în piept. Totul avea să se petreacă în urmă cu câteva zile, când Sergiu Costel Butnaru, în urma unei discuții aprinse, a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt în pieptul unui alt bărbat. Scena s-a petrecut în comuna Scânteia. Martorii au sunat la 112, iar un echipaj medical a ajuns de urgență la fața locului. După ce i-a acordat primul ajutor bărbatului, medicii l-au transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul spitalului „Sf. Spiridon” din Iași pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale, însă viața sa nu a fost pusă în pericol.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Butnaru a ajuns în spatele gratiilor.

„Dispune față de inculpatul Butnaru Costel Sergiu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.08.2020 pâna la data de 05.09.2020 inclusiv”, au decis judecătorii.

Dacă se va dovedi că este vinovat de comiterea acestei infracțiuni, tânărul ar putea sta ani grei în spatele gratiilor. În ultima perioadă, mai mulți indivizi au ajuns după gratii pentru aceleași infracțiuni. Trei indivizi au fost încătușați recent de procurorii ieșeni. În cazul primei fapte, acuzațiile aduse de anchetatori sunt de omor și tentativă de omor. În cel de-al doilea caz, un tânăr de 19 ani este cercetat pentru tentativă de omor. Conflictele în care au fost implicați cei trei reținuți au pornit de la certuri banale, în primul caz fiind vorba despre gelozie, iar, în cel de-al doilea, despre bani.

L-au bătut cu un par până nu a mai mișcat

Anchetatorii au precizat că cei doi indivizi au recurs la un gest extrem, după ce un amic de-al lor s-ar fi dat la concubina unuia dintre ei. Astfel, conflictul a izbucnit pe fondul unei crize de gelozie. Crima și tentativa de omor s-au produs în timpul unei vizite pe care victimele o făcuseră agresorilor. Ajunși în locul respectiv, cei patru petrecăreți au început să consume alcool.

„Pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool, în timp ce se aflau în incita fostei Fabrici de Țigarete Iași, un inculpat de 46 de ani și un altul, de 41 de ani, i-au aplicat primei victime, de 29 de ani, numeroase lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul capului, cauzându-i leziuni grave, care au dus la deces. În aceleași împrejurări, inculpatul de 46 de ani a lovit cea de-a doua victimă, de 25 de ani, cu un par, predominant la nivelul capului, leziunile suferite de victimă necesitând 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

A pus mâna pe un cutter și l-a tăiat de mai multe ori

Un alt individ, în vârstă de 19 ani, din Iași, a ajuns după gratii, sub acuzația de tentativă de omor. Conform anchetatorilor individul ar fi sărit cu un cutter la gâtul unui cunoscut, în urma unei dispute legate de o datorie.

„Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut, fiind cercetat pentru tentativă la omor. Din primele cercetări reiese că acesta a atacat cu un cutter o victimă, în urma unui conflict”, a mai precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, victima a ajuns la spital, iar medicii care au tratat-o au concluzionat ca viața acesteia a fost pusă în pericol din cauza leziunilor suferite. Oamenii legii au adăugat că victima ar fi fost tăiată cu cutterul de mai multe ori, iar întreg scandalul ar fi pornit de la bani.

Adauga un comentariu