Local

Un tânăr din Iași a scăpat de puşcărie după ce a fost acuzat că a vandalizat gardul unui Post de Poliție din Iași!

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr din Iași a scăpat de puşcărie după ce a fost acuzat că a vandalizat gardul unui Post de Poliție din Iași
Un ieșean pus pe șotii a distrus gardul unei secții de poliție

Alexandru Ștefan Joc a fost dus în fața judecătorilor în urma comportamentului violent. Anchetatorii ieşeni spun că acesta, amețit de alcool și având chef de harţă, s-a dus țintă la gardul ce împrejmuia Postul de Poliție Comunal Dagâța. Împreună cu un minor, individul ar fi început să rupă scândurile din lemn, în ciuda protestelor martorilor.

Curtea de Apel Iași a soluționat definitiv un caz în care un tânăr din Iași, de 23 de ani, a fost acuzat de infracțiunea de distrugere. Alexandru Ștefan Joc a primit, în final, 4 luni de închisoare, însă judecătorii au dispus amânarea aplicării pedepsei față de acesta.

Ieșeanul, băut fiind, ar fi produs stricăciuni gardului Postului de Poliție din Dagâța. La comiterea acestei fapte a fost ajutat și de un minor, și el acuzat în același dosar, pentru care magistrații de la Iași au dispus o măsură educativă. Alexandru Ștefan Joc a plătit pagubele create, astfel că Inspectoratul de Poliție Județean Iași nu a avut pretenții în cadrul procesului.

un tanar beat cu un pahar in mana
Bărbatul ar fi consumat vodcă împreună cu prietenii înainte de incident

Un tânăr din Iași, acuzat că a distrus proprietatea Poliției din Dagâța

 o masina de politie
Reprezentanții poliției ieșene nu au avut pretenții civile la proces

Pe data de 21 august 2020, Alexandru Ștefan Joc a ieșit la plimbare cu iubita lui, ca să petreacă într-un mod plăcut ultima seară înaintea plecării din România. Seara, în jurul orei 21:00, s-a întâlnit cu mai mulți prieteni, printre care și un minor, la barul din localitate, unde au consumat alcool împreună. Peste aproape 2 ore, au plecat în centrul satului Dagâța, unde au stat până la ora 1:00, după care au decis să meargă pe jos până acasă. Alexandru Ștefan Joc, amețit de la băutură, a decis că vrea să rupă un gard, fără vreun motiv. Nenorocul lui a fost că primul gard care i-a ieșit în cale a fost cel care împrejmuia Postul de Poliție Comunal Dagâța.

„Afirmând în mai multe rânduri că vrea să găsească un gard din scândură pentru a-l rupe, fără niciun motiv, inculpatul Alexandru Ștefan Joc a observat gardul format din scânduri din lemn ce împrejmuiește Postul de Poliție Comunal Dagâța și, fără a spune nimic, a mers direct spre acel gard și a început să rupă scânduri din el, trăgând cu mâinile. Imediat, celălalt inculpat s-a apropiat de același gard și a început să tragă cu mâinile de mai multe scânduri, rupându-le. Aceștia au tras de scândurile din gard timp de aproximativ 1-2 minute, fără a ține cont de intervenția martorilor, care le-au cerut acestora să înceteze imediat după ce ei au început să distrugă gardul, iar, în cele din urmă, inculpații și martorii și-au continuat deplasarea”, au subliniat magistraţii.

Cei 2 au fost aduși în fața magistraților de la Judecătoria Iași, unde și-au recunoscut faptele. În primă instanță, împotriva lui Alexandru Ștefan Joc s-a stabilit pedeapsa închisorii de 6 luni, cu amânare. În ceea ce îl privește pe minor, s-a luat măsura educativă a stagiului de formare civică, pe o perioadă de 3 luni.

Curtea de Apel Iasi
Curtea de Apel Iași a desființat parțial sentința dată de Judecătorie

Alexandru Ștefan Joc, nemulțumit de soluție, a făcut apel

un ciocan de lemn pe un birou
Magistrații au considerat că ieşeanul nu trebuie să facă închisoare pentru faptele comise

Împotriva sentinței date de Judecătoria Iași pe data de 12 ianuarie 2022, ieșeanul a făcut apel, argumentând că soluția nu ar fi fost una corectă și legală. Curtea de Apel Iași i-a dat parțial dreptate, în sensul că Judecătoria Iași nu a ținut cont, când a stabilit pedeapsa, de faptul că tânărul a reparat integral daunele provocate. În plus, judecătorii, analizând situația, au argumentat că Alexandru Ștefan Joc prezintă riscuri minime de a se abate din nou de la rigorile legii.

„Prin raportare la persoana inculpatului, instanţa constată că aceasta este foarte tânără, aflată la începutul drumului iniţiatic în viaţă, nu s-a mai aflat până acum în vizorul organelor judiciare, denotă că fapta antisocială comisă a fost un accident nefericit în viaţa lui, nefiind evidenţiat un potenţial criminogen în persoana inculpatului”, argumentează magistrații.

Ieșeanul locuiește în acest moment în Franța, cu logodnica, și așteaptă un copil, aspect ce nu a fost ignorat de judecători. Astfel, Curtea de Apel Iași a stabilit o condamnare de 4 luni de închisoare și a dispus amânarea aplicării pedepsei.Printr-o decizie definitivă, tânărul din Iași a scăpat de închisoare după ce a distrus gardul unei secții de Poliție.

Adauga un comentariu