Razboi în Ucraina

Un tătic ucrainean își îmbrățișează fiica înainte de război. El rămâne să lupte pentru țară

Publicat: 25 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tătic ucrainean își îmbrățișează fiica înainte de război. El rămâne să lupte pentru țară
Un tată tânăr este nevoit să se despartă de fiică și soție, pentru a rămâne să-și slujească țara

Orice invazie ascunde drame de nedescris, cum este și cazul următor în care un tătic ucrainean își îmbrățișează fiica înainte de război. Bărbatul și-a condus soția și copilul la un autocar care urmează să le transporte într-o zonă sigură, departe de atacurile armatei ruse. Invazia rusă începută pe teritoriul Ucrainei a lăsat și va lăsa în urma ei urme adânci, dureroase, care nu vor putea fi uitate niciodată.

Ucraina este sub asesdiul armatei ruse, raidurile aeriene ale armatei ruse începând din 24 februarie, de la primele ore ale dimineții. De teama războiului, zeci de mii de ucraineni și-au părăsit casele, luând doar câteva lucruri importante cu ei. Blindate și tancuri, artilerie grea, soldați ruși care înaintează, soldați ucraineni care se retrag, case în flăcări, distruse, sute de morți și răniți. Totodată, cozi imense la magazine, la bancomate, familii care se îndreaptă spre alte zări, într-un singur cuvânt un tablou devastator.

Un tătic ucrainean își îmbrățișează fiica înainte de război

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase clipuri video cu momentele dramatice din țara vecină României. Sunt mămici cu copii în brațe care fug din calea raidurilor aeriene, dar și tătici care se depart de familie, rămânând să lupte pentru țara lor. Pe Twitter a fost publicat un video care arată adevărul trist și cumplit al războiului. Un tată tânăr este nevoit să se despartă de fiica și de partenera sa. Fata și soția sa se îndreptau către o zonă sigură, iar el rămâne în urmă pentru a-și sluji țara.

Tatăl ucrainean, care rămâne anonim, poate fi văzut cum se prăbușește de durere în timp ce își îmbrățișează fiica și așază o căciulă pe cap. Fiica și mama se îndreaptă în lacrimi spre un autocar care se îndreaptă către zona de siguranță, în timp ce tatăl continuă să plângă.

 

Exod masiv al populației din Ucraina

Ne aflăm în a doua zi de război, iar Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați a anunțat că peste 100.000 de persoane au fost strămutate în interiorul Ucrainei „fugind din calea violențelor, pentru siguranță”, după ce Rusia a început invazia.

„Au fost strămutări semnificative în interiorul țării – se pare că peste 100.000 de oameni s-au mutat în interiorul granițelor, fugind din calea violențelor, pentru siguranță. Și au existat mișcări către și peste granițele internaționale. Dar situația este încă haotică și evoluează rapid”, a declarat Matthew Saltmarsh, purtător de cuvânt al agenției.

Acum, organizațiile pentru relocarea refugiaților mobilizează resurse ca să-i ajute pe ucrainenii strămutați, iar amploarea relocării refugiaților ar putea deveni o problemă majoră în următoarele zile și săptămâni. Oficialul a avertizat că încă nu este clar cât va dura conflictul și dacă oamenii vor putea reveni la casele lor.

Adauga un comentariu