International

Un turist italian a murit. A fost lovit de un concurent la Raliul Dakar

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un turist italian a murit. A fost lovit de un concurent la Raliul Dakar
Un turist italian a murit după ce a fost lovit de un concurent în timpul celei de-a noua etape a Raliului Dakar

Un turist italian a murit după ce a fost lovit de un concurent în timpul celei de-a noua etape a Raliului Dakar dintre Riad și Haradh din Arabia Saudită, au anunțat organizatorii.

Spectatorul stătea „în spatele unei dune de nisip” pe pista de raliu când a avut loc accidentul și a murit în timpul transferului cu elicopterul la spital, a anunțat Amaury Sport Organization (AMO) într-un comunicat. Sunt în desfășurare cercetări pentru a stabili circumstanțele tragediei, a adăugat AMO.

Raliul Dakar a început pe 31 decembrie pe malul Mării Roșii

Raliul Dakar a început pe 31 decembrie pe malul Mării Roșii pentru peste 8.000 km de curse care se încheie pe 15 ianuarie în orașul Dammam, din est.

Cu sediul în Arabia Saudită, raliul se desfășoară mai ales în zone deșertice, dar totuși atrage spectatori chiar dacă în proporții mult mai mici decât atunci când cursa a avut loc în America Latină și Africa.

Mai multe accidente la Raliul Dakar

Etapa de marți din Raliul Dakar a adus două accidente, cu Carlos Sainz și Joan Barreda în prim-plan.

Ajuns la vârsta de 60 de ani, spaniolul care s-a impus în Raliul Dakar în 2010, 2018 și 2020, a fost nevoit să abandoneze, după ce s-a răsturnat cu mașina și a ajuns la spital.

„Din păcate, în accidentul de azi, mașina a fost grav avariată și nu poate fi reparată. Vom abandona Dakar-ul, dar important este că nu am pățit nimic grav. Mulțumesc Lucas Cruz și Audi pentru dedicare și toată munca grea”, a fost anunțul lui Carlos Sainz.

Sebastien Loeb a obținut a treia victorie de etapă și este pe locul al treilea în clasamentul general, după Lucas Moraes și starul din Qatar Nasser Al-Attiyah.La clasa moto, un alt spaniol, Joan Barreda, a suferit o căzătură serioasă și a fost transportat la spital.

Adauga un comentariu