Eveniment-Social

Una dintre cele mai căutate facultăți din Iași a publicat detalii importante pentru Admiterea 2022

Publicat: 08 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Una dintre cele mai căutate facultăți din Iași a publicat detalii importante pentru Admiterea 2022
Una dintre cele mai căutate facultăți din Iași, de Automatică și Calculatoare Iași, a prezentat detalii importante pentru etapa de Admitere 2022. Selecția se face pe baza unui test-grilă, cu subiecte la alegere din Matematică (din programa de profil Matematică-Informatică) sau Informatică (din programa Informatică intensiv)

Printre cele mai căutate facultăți din Iași, cea de Automatică și Calculatoare a publicat informații esențiale pentru Admiterea 2022! Instituția din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași face selecția viitorilor studenți pe baza unui test-grilă, cu subiecte la alegere din Matematică (din programa de profil Matematică-Informatică) sau Informatică (din programa Informatică intensiv). Modele de subiecte și alte informații pot fi analizate AICI: https://ac.tuiasi.ro/admitere/licenta/

Automatică și Calculatoare (AC), una dintre cele mai căutate facultăți din Iași, a publicat informații pentru Admiterea 2022! Astfel, entitatea educațională a Universității Tehnice (TUIASI) ”Gheorghe Asachi”, Iași, face selecția viitorilor studenți pe baza unui test-grilă, cu subiecte la alegere din Matematică (din programa de profil Matematică-Informatică) sau Informatică (din programa Informatică intensiv).
Modele de subiecte și alte detalii pot fi obținute de AICI.

La Admitere 2022, una dintre cele mai căutate facultăți din Iași a prezentat detalii legate de acest proces

Ca informații generale, Facultatea de Automatică și Calculatoare organizează Admiterea 2022 la studii universitare de licență (4 ani) pe două domenii de studiu: ”Calculatoare și tehnologia informației” și ”Ingineria sistemelor” (Automatică și informatică aplicată). Admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare din sesiunea iulie 2022 se face pe baza unui test-grilă, cu subiecte la alegere. Testul-grilă conține 25 de întrebări, durata maximă alocată pentru rezolvare va fi de 3 ore. Testul-grilă va avea loc fizic în sălile universității, cu respectarea măsurilor epidemiologice. Media de admitere se calculează conform formulei: 80 la sută nota de la testul-grilă, respectiv 20 la sută media de la examenul de Bacalaureat.
Studenții admiși în domeniul ”Calculatoare și tehnologia informației” vor urma în primii 3 ani cursurile din trunchiul comun specifice domeniului și vor opta la sfârșitul anului III de studiu pentru unul dintre programele de studii ”Calculatoare și Tehnologia informației”. Studenții admiși în domeniul de studiu ”Ingineria sistemelor” vor urma cursurile specializării ”Automatică și Informatică aplicată”, cu posibilitatea de a alege în anii III și IV de studiu mai multe discipline.

Toți candidații declarați admiși și înmatriculați în anul I de studiu au loc de cazare

Absolvenții studiilor universitare de licență ai Facultății de Automatică și Calculatoare primesc Diplomă de Licență și calificarea de Inginer în domeniul și programul de studii absolvite. Toți candidații declarați admiși și înmatriculați în anul I de studiu, care nu au domiciliul în Municipiul Iași, vor avea asigurate locuri de cazare în căminele studențești din Campusul ”Tudor Vladimirescu” în anul universitar 2022-2023. De precizat este faptul că sunt admiși premianții olimpiadelor internaționale, respectiv candidații care, în clasele IX-XII (în perioada 2019-2022), au luat premiul I, II, III, mențiune sau medalie de aur, argint, bronz la etapa națională a olimpiadelor agreate de Ministerul Educației (Informatică, Tehnologia informaţiei, Matematică, Fizică).

Sunt admiși candidații care, în clasele IX-XII (2019-2022), au luat premiul I la etapa județeană a olimpiadelor naționale agreate de Ministerul Educației Naționale (Informatică, Tehnologia Informației, Matematică, Fizică). Sunt admiși și candidaţii care au obţinut premiul I la Secţiunea ”Junior Dev” din cadrul Concursului ”IT Marathon”, organizat în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași. Așadar, una dintre cele mai căutate facultăți din Iași a publicat detaliile importante pentru Admiterea 2022, de interes pentru liceeni și absolvenți de Bacalaureat.

Adauga un comentariu