Eveniment-Social

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a stabilit condițiile de admitere pentru anul 2022 pentru studenții străini

Publicat: 28 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a stabilit condițiile de admitere pentru anul 2022 pentru studenții străini
Senatul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași a aprobat Metodologia de admitere la studii universitare de licență pentru candidații internaționali, cu taxă în valută, anul universitar 2022-2023. Candidații declarați eligibili pentru admitere în urma primei perioade de înscriere (7 februarie 2022 - 31 mai 2022) își vor securiza locul în maximum două săptămâni de la înștiințarea acestora prin e-mail

Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași a decis cum se va face selecția, în 2022, a studenților străini la admitere. Asta la studii universitare de licență pentru candidații internaționali, cu taxă în valută, anul universitar 2022-2023. Candidații declarați eligibili pentru admitere în urma primei perioade de înscriere (7 februarie 2022 – 31 mai 2022) își vor securiza locul în maximum două săptămâni de la înștiințarea acestora prin e-mail

La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iași, Senatul a stabilit modul de selecție, în 2022, al studenților străini la Admitere. Este vorba de studii universitare de licență pentru candidații internaționali, cu taxă în valută, anul universitar 2022-2023. Candidații declarați eligibili pentru admitere în urma primei perioade de înscriere (7 februarie 2022 – 31 mai 2022) își vor securiza locul în maximum două săptămâni de la înștiințarea acestora prin e-mail.

În cadrul acestei ședințe a fost aprobată Metodologia de admitere la studii universitare de licență pentru candidații internaționali, cu taxă în valută, anul universitar 2022-2023. Prof. univ. dr. Eusebiu Vlad Gorduza, prorector Studii Universitare Ciclul de Studii Învățământ Clinic și Masterat, a prezentat principalele elemente de noutate ale prezentei metodologii, a cărei implementare are ca obiectiv creșterea calității studenților admiși.

Care sunt condițiile Admiterii 2022 pentru studenți străini la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

Dintre noutățile incluse în Metodologie pot fi menționate: la procesul de selecție al candidaților internaționali pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași pot participa candidați absolvenți ai studiilor preuniversitare liceale (sau echivalent de liceu) din ani precedenți și candidați ce se află în ultimul an de școlarizare preuniversitară liceală (sau echivalent de liceu); astfel, candidații care vor fi declarați admiși trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute în metodologie, indiferent de anul absolvirii liceului; eligibilitatea candidaților este stabilită în raport cu o valoare de prag pentru media celor doi ani de studii preuniversitare luați în considerare; candidații declarați eligibili pentru admitere în urma primei perioade de înscriere își vor securiza locul, în maximum două săptămâni de la înștiințarea acestora prin e-mail, prin achitarea unei treimi din taxa aferentă primului an de studiu la specializarea aleasă.

În situația în care candidatul nu confirmă locul în acest interval, Universitatea consideră candidatura respinsă, locul fiind acordat automat următorului candidat de pe lista de rezervă aprobată.

Calendarul procesului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

Calendarul procesului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași pentru anul universitar 2022-2023 include două perioade de înscriere: 7 februarie 2022 – 31 mai 2022; 1 iulie 2022 – 15 iulie 2022 (pentru locurile disponibile consecutiv primei perioade). Senatul UMF Iași a aprobat președintele Comisiei de disertație a programului de master “Biotehnologii medicale și biomateriale avansate” pentru sesiunea februarie 2022 în persoana prof. univ. dr. Anca Galaction, precum și prelungiri pentru studii universitare de doctorat.

La secțiunea Diverse, au fost aprobate cereri pentru calitatea de cadru didactic asociat și pentru activitatea în regim de “plata cu ora” în semestrul al doilea al anului universitar 2021-2022 la UMF și, respectiv, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași. Sesiunea de Admitere 2022 pentru studenți străini la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași reprezintă un moment esențial din activitatea instituției de învățământ superior medical.

Adauga un comentariu