Razboi în Ucraina

Una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia susține că masacrul de la Bucea a fost regizat! O regizoare îi contrazice

Publicat: 10 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia susține că masacrul de la Bucea a fost regizat O regizoare îi contrazice
Una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia susține că masacrul de la Bucea a fost regizat! O regizoare îi contrazice

Una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia susține că masacrul de la Bucea ar fi fost regizat. Russia 24 a publicat mai multe clipuri în care arată că au fost plantați manechini. Un fragment din material a fost postat pe rețeaua internațională Telegram. Menționăm faptul că lumea internațională a condamnat masacrul de la Bucea unde, potrivit Ucrainei, rușii au măcălerit sute, mii de civili.

Sunt imagini venite din ambele părți ale conflictului. Televiziunea rusă a vorbit despre ”falsuri din Ucraina” și a prezentat mai multe imagini în care apar oameni care au uniformă militară și care pregătesc un manechin pe care ulterior îl prezintă ca fiind un cadavru.

În imagini apar doi bărbați care înfășoară în bandă adezivă un manechin aflat pe jos. Apoi, un jurnalist de la Russia 24 comentează ceea ce vede: “Așa merg pregătirile pentru teatru ostilităților din Ucraina. După cum puteți vedea, este destul de simplu: doi oameni în uniformă militară înfășoară cu grijă manechinul cu bandă adezivă, pentru a-l prezenta apoi drept cadavru. Acest lucru nu este surprinzător. Zeci de falsuri cu manechine similare apar în mod regulat pe canalele Telegram din Ucraina”.

“Așa își pregătește armata Ucrainei videoclipurile montate pentru a striga din răsputeri: ‘E vina lui Putin!’, iar apoi, ca la Bucea, va împrăștia aceste jucării pe străzile Kievului sau Nikolaevului”, este textul care însoțește filmarea.

O regizoare din Sankt Petersburg a infirmat varianta rușilor

Pe de altă parte, filmulețul este puternic contestat de Nadejda Kolobaeva, care este o regizoare din Rusia. Femeia a transmis că imaginile pe care le-a folosit Russia 24 aparțin serialului pe care aceasta îl regizează și care se desfășoară în Leningrad.

 “Pe 20 martie, am filmat o cădere de la o fereastră pentru seria noastră din Vsevolozhsk, iar acesta este coordonatorul nostru de cascadorii cu un asistent care îl pregătește pe manechinul Albertik pentru filmări”, a scris, pe Facebook, Nadejda Kolobaeva.

Aceasta a declarat, pentru The Insider, că echipa de filmare a folosit un manechin special pentru cascadorii.  Potrivit regizoarei, patru litri de sânge fals și măruntaie de porc au fost atașate de manechinul respectiv. În timpul pregătirii, păpușa a fost aruncată de pe o platformă aeriană; când a căzut, sângele și măruntaiele s-au împrăștiat în direcții diferite. Regizoarea a dezvăluit că serialul, încă nedifuzat, a fost filmat la comanda unui alt canal de stat. ″Și acest canal este implicat în aceeași propagandă”, a precizat Kolobaeva.

Așadar, situația din Ucraina devine din ce în ce mai critică mai ales în contextul că apar știri false de ambele tabere.

Adauga un comentariu