Sport

Unde s-a pierdut meciul cu Germania și marea miză a partidei de sâmbătă cu Polonia

Publicat: 05 dec. 2020
România a pierdut meciul cu Germania din debutul de la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca
Naționala de handbal feminin a României

România a pierdut ieri meciul cu Germania (19-22) din debutul de la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca, iar mâine fetele antrenate de Bogdan Burcea și Robert Licu întâlnesc Polonia, în etapa a doua a Grupei D. Partida e transmisă în direct de Digi Sport 1.
Selecționerul Bogdan Burcea a admis într-o conferință de presă desfășurată azi că Germania era o echipă de bătut, dar că erorile neforțate au cântărit decisiv în soarta partidei. S-a terminat 19-22 după un start de meci submediocru, dar treptat româncele au început să găsească breșe în blocul defensiv al nemțoaicelor. Au mizat și angajarea pivotului în nenumărate rânduri, iar strategia a dat roade. În al doilea act însă, tricolorele au jucat fără luciditate pe faza de atac, au construit lent și previzibil, iar Germania s-a desprins.

Bogdan Burcea despre erorile din meciul cu Germania

„Germania era de bătut. Nu mă dau înapoi de la a recunoaște anumite greșeli, însă cu toate acestea, cred că puteam să învingem. Fetele care au fost în teren, au încercat să obțină victoria, contrar tuturor problemelor întâmpinate în ultimele zile.
S-au luptat pentru lucrul acesta, trebuie să le apreciem atitudinea din repriza a doua, trebuie apreciat și finalul primei reprize. Dar greșelile neforțate (n.r.- 15 la număr) și lipsa eficienței în situațiile clare ne-au pus în postura asta, cu toată lipsa de consitență a jocului ofensiv”, a spus Burcea.

Naționala întâlnește mâine Polonia, care a pierdut meciul de debut cu Norvegia la 13 goluri diferență, scor 22-35. Burcea susține că nu va opera modificări.

„Cred că nu ne permitem luxul să mai facem și alte schimbări. Axul central în finalul primei reprize și partea a doua a fost destul de performant, am avut foarte multe faulturi, am avut un schimb bun de oameni, am păstrat mingea departe de poartă în zona centrală, am făcut marcajul destul de performant la pivot. Nu cred că avem motive să schimbăm, sunt alte lucruri la care trebuie să umblăm.
Este un joc decisiv, singur, care ne poate conduce în grupele principale. Îmi doresc pentru această echipă calificare în Main Round, unde am mai avea câteva jocuri și am putea arăta că putem îmbunătăți evoluția de la meci la meci. Am putea arăta că această echipă are în componență sportive valoroase, care, chiar cu greșeli, pot aduce performanță. Eu am mare încredere în ele”, a declarat azi Bogdan Burcea.

Ce urmează pentru „tricolore”

Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Germaniei, cu scorul de 22-19 (13-10), joi, în primul meci de la Campionatul European – EHF EURO 2020, la Kolding (Danemarca), în Grupa D. În celălalt meci al grupei, Norvegia a surclasat Polonia cu 35-22. Următorul meci al României va avea loc sâmbătă, de la 17:00, contra Poloniei, pe Digi Sport 1.

Adauga un comentariu