Sport

Unde va juca Adrian Cristea in sezonul viitor

Publicat: 08 iul. 2004
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unde va juca Adrian Cristea in sezonul viitor
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:48163;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Desi s-a vorbit despre interesul mai multor cluburi pentru tanara vedeta ieseana, Cristea continua pregatirile alaturi de lotul pregatit de Vasile Simionas •Dinamo, Rapid si, mai nou, Steaua ezita sa-l transfere pe Adi, desi acesta costa de patru ori mai putin decat omologul lui de la Bacau, transferat pentru opt sute de mii de dolari in Ghencea

Inca de la sfarsitul sezonului trecut, cand Poli Iasi a reusit sa revina in elita sportului rege, mai multe cluburi de prima divizie si-au manifestat interesul pentru achizitionarea lui Adrian Cristea, cel mai bun produs al fotbalului iesean din ultima perioada. Cel mai aproape de achizitionarea lui Cristea au parut a fi campionii de la Dinamo Bucuresti, care ar fi fost dispusi sa achite in schimbul mijlocasului stanga suma de doua sute mii de dolari, in plus urmand sa cedeze si doi jucatori formatiei din Dealul Copoului, care ar fi ramas coproprietara jucatorului. Astfel, in cazul unui transfer in strainatate, Poli ar avea dreptul la jumatate din suma de transfer. Desi s-a vorbit despre faptul ca dornice de a-l transfera pe Adi sunt si Rapid Bucuresti si chiar Steaua, vedeta ieseana continua pregatirile sub culorile alb-albastre, in cantonamentul de la Campulung. Interesant este ca, in urma cu doar cateva zile, Steaua l-a achizitionat pe Andrei Cristea, de la FCM Bacau, pentru suma de opt sute de mii de dolari, plus jumatate dintr-un eventual transfer peste hotare, dar militarii ezita sa plateasca o suma de patru ori mai mica pentru un jucator cu acelasi potential ca bacauanul. Presedintele executiv Marius Stan a declarat ca asteapta o rezolvare cat mai urgenta a situatiei lui Cristea, mai ales ca acesta se afla in ultimul an de contract cu Poli si se pare ca refuza sa semneze prelungirea intelegerii. „Stiu ca doua sute de mii de dolari poate parea foarte putin in comparatie cu cat a luat Bacaul, dar sa nu uitam ca, spre deosebire de jucatorul nostru, Andrei Cristea este atacant si, in plus, a jucat un sezon in prima divizie, intrand de cateva ori si in vizorul antrenorului echipei nationale, Anghel Iordanescu. Noi asteptam in continuare finalizarea tratativelor, pentru ca, la aceasta ora, nu putem obtine o suma mai mare pe tanarul nostru fotbalist”, a afirmat presedintele Marius Stan.

Decis sa plece

Adrian Cristea a declarat in dese randuri ca si-ar dori sa paraseasca echipa la care s-a consacrat, dar deocamdata nici una dintre ofertele venite pe adresa sa nu s-a concretizat. In aceste conditii, nu ar fi exclus ca jucatorul, descoperit si crescut de tehnicianul Vasile Simionas, sa ramana in continuare la Poli. Mai ales ca toate prim-divizionarele si-au reluat deja pregatirile, fiind greu de crezut ca se mai pot produce miscari serioase de trupe la nivelul primei divizii. Totusi, in cazul in care Cristea va continua sa evolueze pentru formatia din Dealul Copoului, ramane de vazut daca acesta isi va prelungi cu inca un sezon contractul cu iesenii. Daca fotbalistul va refuza sa parafeze o noua intelegere, Adrian ar putea parasi formatia nou-promovata in Divizia A, la finalul sezonului 2004-2005, din postura de jucator liber de contract, caz in care Poli s-ar alege cu o serioasa gaura in buget.
Florin BRIAUR

Adauga un comentariu