Sanatate

Unghie încarnată tratament. Reguli pentru a reduce apariția unui astfel de disconfort neplăcut

Publicat: 03 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unghie încarnată tratament. Reguli pentru a reduce apariția unui astfel de disconfort neplăcut
Principalele cauze ale unghiilor încarnate includ deformarea valgus, îndoirea degetului mare la nivelul articulației, asociată cu picioarele plate și alte modificări anatomice ale piciorului

O unghie încarnată are nevoie de tratament. Această afecțiune care la prima vedere pare nesemnificativă și frivolă, dar de fapt provoacă multe neplăceri și duce adesea la operații chirurgicale. De regulă, cu problema unghiilor încarnate, mulți oameni apelează la un specialist deja în stadiile avansate târzii.

La început, pacientul nu acordă importanța cuvenită unei astfel de probleme la prima vedere, la pantofi strâmți, incomozi, o vânătaie și orice alți factori externi și sperând că totul va dispărea de la sine. Apoi pacientul încearcă să rezolve singur problema unghiei încarnate, tratându-se, ceea ce la început ajută, cel mai adesea folosind peroxid de hidrogen, antiseptice, unguente antibiotice. Și numai atunci când problema devine semnificativă, durerea nu dispare, iar pe pielea din jurul unghiei apar leziuni vizibile și dureroase, pacientul decide să consulte un medic. Se obișnuiește să se distingă două motive pentru problema unei unghii încarnate. Factori externi, tăierea necorespunzătoare a unghiei, pantofi strânși, melanom sub unghie, unghii învinețite, consecințele unor boli precum infecții fungice, diabet, oncologie, picioare plate  și predispoziție genetică, unghii încarnate din cauza formei degetelor. Simptomele primare ale bolii sunt durerea în zona unghiei, într-o etapă ulterioară, apare roșeața, umflarea pliului unghiei, supurația, durerea persistentă și o modificare a formei plăcii unghiei.

grafica unghie de la picior incarnata
Este bine să știi că afecțiunea poate apărea din cauza pedichiurii executate incorect

Unghie încarnată tratament. Cum poate fi rezolvată această problemă de sănătate

Problema unghiilor încarnate se rezolvă prin metode conservatoare în fazele inițiale, reducerea sarcinii, terapie prin compresie, igiena unghiilor și picioarelor  și prin metode chirurgicale în etapele ulterioare. Acestea presupun rezecția plăcii unghiei, îndepărtarea completă a unghiei. Există și metode moderne nechirurgicale care sunt asociate cu utilizarea diferitelor tipuri de plăci, capse, arcuri, aceasta se numește metoda ortonixiei.

medic care pune o injectie in degetul unei persoane
Onicocriptoza este o boală care se caracterizează adesea prin recăderi, după manipulări, problema revine din nou

Principalele cauze ale unghiilor încarnate includ deformarea valgus, îndoirea degetului mare la nivelul articulației, asociată cu picioarele plate și alte modificări anatomice ale piciorului. Poziția incorectă a degetelor, presiunea acestora unul asupra celuilalt în interiorul pantofului poate duce la unghii încarnate. Afecțiunea apare și din cauza predispoziție genetică. Adică deformare ereditară a plăcii unghiale și pliuri cutanate laterale periunguale.

Disconfortul poate fi provocat și de tulburări circulatorii cauzate de boli precum vene varicoase, diabet zaharat și alte tulburări endocrine. Bolile sunt însoțite de umflarea picioarelor, degetelor, ceea ce duce la unghii încarnate.

Prevenirea apariției unei astfel de probleme. Metode moderne de a scăpa de onicocriptoză

Este bine să știi că afecțiunea poate apărea din cauza pedichiurii executate incorect. Adică tăierea unghiilor prea scurte, tăierea colțurilor plăcilor de unghii.

unghie de la picior incarnata
Instrumentele de tratament pentru onicocriptoză sunt metode conservatoare în stadiile inițiale.

Instrumentele de tratament pentru onicocriptoză sunt metode conservatoare în stadiile inițiale. Astfel, este nevoie de reducerea sarcinii, tratament prin compresie, igiena picioarelor și metode chirurgicale în stadiile ulterioare. Acestea se efectuează prin rezecția unghiei, îndepărtarea completă a plăcii unghiei și tehnici laser. Există și metode moderne nechirurgicale care presupun folosirea diverselor plăci, agrafe și arcuri, metode ortonixie.

Onicocriptoza este o boală care se caracterizează adesea prin recăderi, după manipulări, problema revine din nou. Prin urmare, pentru această boală, măsurile preventive în orice stadiu, chiar și după tratament, sunt foarte importante.

Pentru a reduce riscul de reapariție, trebuie să vă amintiți două reguli. O vizită în timp util la medic și respectarea tuturor recomandărilor medicului.

unghie de la picior incarnata
Disconfortul poate fi provocat și de tulburări circulatorii cauzate de boli precum vene varicoase, diabet zaharat și alte tulburări endocrine

De asemenea, este important să porți pantofi confortabili, nestrânși, evitând tocurile înalte, degetele înguste, purtând doar pantofi de mărimea proprie. Este foarte importantă pedichiură adecvată, igiena picioarelor, degetelor, tăierea corectă a unghiei fără tăierea colțurilor.

Pentru persoanele care suferă de unghie încarnată este necesar un tratament în timp util al bolilor fungice și infecțioase. În plus, pacienții cu comorbidități trebuie să fie monitorizați în mod constant de specialiști relevanți și să monitorizeze greutatea, nivelul zahărului din sânge și starea vaselor de sânge.

Adauga un comentariu