Sanatate

Unguent pentru mâncărimi în zona genitală la bărbați. La ce afecțiuni trebuie să fiți atenți

Publicat: 02 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unguent pentru mâncărimi în zona genitală la bărbați. La ce afecțiuni trebuie să fiți atenți
Dacă căutați un unguent pentru mâncărimi în zona genitală la bărbați, cel de gălbenele este recomandat deoarece are efect antiinflamator și antimicrobian

Dacă căutați un unguent pentru mâncărimi în zona genitală la bărbați, cele pe bază de corticosteroizi aplicate direct pe piele sunt cele mai indicate. În funcție de boala de care suferiți, medicul specialist vă poate recomanda cel mai potrivit tratament.

De cele mai multe ori, mâncărimile și iritațiile sunt produse de anumite infecții și bacterii. Majoritatea dintre ele fiind cu transmitere sexuală.

Unguent pentru mâncărimi în zona genitală la bărbați

Tratarea mâncărimilor din zona genitală se poate realiza prin intermediul unor medicamente sau unguente. Trebuie să aveți în vedere că mai întâi de toate trebuie să mergeți la medic pentru un consult de specialitate. De cele mai multe ori, mâncărimile sunt un simptom al unei infecții. Unguentele pe bază de corticosteroizi aplicate direct pe piele sunt indicate pentru că reduc inflamația și disconfortul. Cu toate acestea, crema poate duce la subțierea și sensibilizarea pielii. De aceea, medicul va monitoriza tratamentul. Unguentul se aplică dimineața și seara după duș.

 În cazul în care prezentați o iritație fără alte simptome, cum ar fi miros neplăcut, puteți apela la dușuri dese și pudră de talc. De asemenea, ceaiul de mușețel și cel de coada șoricelului sunt o soluție excelentă pentru o bună igienizare. De altfel, unguentul cu cremă de gălbenele poate ajuta la reducerea iritațiilor și calmarea senzației de mâncărime. Acesta este benefic și pentru revigorarea pielii și refacerea barierei sale naturale. Gălbenelele au efect antiinflamator, antimicrobian și cicatrizant asupra pielii. Totodată, un unguent ce conține vitaminele A și E este la fel de benefic. Primul supliment mărește rezistența la infecții, iar al doilea ajută la refacerea țesuturilor. În funcție de infecția pe care o aveți, medicul vă poate recomanda și un unguent pe bază de hidrocortizon, sulf sau permetrin.

Ce afecțiuni se pot manifesta prin mâncărimi în zona genitală la bărbați

Mâncărimile din zona genitală la bărbați pot avea cauze multiple. Unele persoane pot avea alergii la anumite produse chimice asemănătoare celor determinate de latex. Totodată, cea mai frecventă infecție este candidoza sau balanita. Acestea sunt boli fungice și sunt tratate de obicei cu ajutorul unor creme antifungice. Totuși, există și anumite afecțiuni cu transmitere sexuală ce pot provoca mâncărimi. Printre cele mai frecvente sunt herpesul sau tricomonas. Tot prin acest mod se poate transmite și scabia, boala fiind însoțită și de pruit. De asemenea, păduchii pubieni sunt o altă afecțiune cu transmitere sexuală. Păduchii sunt insecte ce se hrănesc cu sânge. Pe lângă mâncărimi, persoanele pot prezenta și leziuni la nivelul pielii, provocate de mușcăturile paraziților. 

Pentru a evita mâncărimile de la nivelul zonei genitale se recomandă schimbarea lenjeriei de corp o dată la 24 ore. De asemenea, detergenții utilizați pentru spălarea rufelor trebuie să fie fără parfum. Totodată, lenjeria intimă trebuie să fie din fibre naturale. Pielea trebuie să fie păstrată uscată deoarece umiditatea din zona genitală poate duce la apariția infecțiilor. Pentru a nu contacta boli cu transmitere sexuală, evitați orice contact de acest gen neprotejat. De asemenea, igiena intimă este foarte importantă.

Dacă căutați un unguent pentru mâncărimi în zona genitală la bărbați, cel de gălbenele este recomandat deoarece are efect antiinflamator și antimicrobian. 

Adauga un comentariu